Vraždu právničky Kolesárovej v súvislosti so Salmanovcami rieši protikorupčná jednotka

NETKY.SK • 30 Január 2015, 09:49 • 2 min
Vraždu právničky Kolesárovej v súvislosti so Salmanovcami rieši protikorupčná jednotka

BRATISLAVA - Prípad brutálnej vraždy právničky Ľubice Kolesárovej vyšetrujú policajti z národnej protikorupčnej jednotky. Polícia to vysvetľuje tým, že Kolesárová mala byť korunným svedkom v jednom z prípadov podnikateľov ruského pôvodu Sergeja a Alexandra S.

slovakia

left justify in out

"Vedenie Národnej kriminálnej agentúry sa rozhodlo, že to bude zastrešené jednou jednotkou, tak sa vec vyšetruje na národnej protikorupčnej jednotke," povedal agentúre SITA riaditeľ národnej protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róbert Krajmer. Otec a syn S. sú obvinení vo viacerých prípadoch ekonomickej trestnej činnosti. V jednej kauze, a to podplácania daňováčky, padol vlani prvý rozsudok.

 

Kolesárová pôsobila istý čas vo firmách podnikateľskej rodiny S. Pracovala aj ako colná pracovníčka ešte pred tým, ako začala podnikať. Posun vo vyšetrovaní jej vraždy však nenastal. "Vec je stále otvorená, robia sa tam operatívne úkony, to znamená k stotožneniu osôb, páchateľov a podozrivých," vyjadril sa Krajmer. Podľa neho sa nepodarilo preukázať, že vražda 35-ročnej právničky súvisí s kauzami rodiny S. Na otázku, či má polícia operatívne informácie, ktoré by mohli viesť k vzneseniu obvinenia, odpovedal: "Nie, zatiaľ takýmito informáciami nedisponujeme." 

 

Sergeja a Alexandra S. zatkli na druhý deň po vražde Kolesárovej, teda 15. apríla 2013. Následne ich obvinili z podplácania šéfky Daňového úradu v Šamoríne. V tomto prípade už padol neprávoplatný verdikt vlani v decembri. Špecializovaný trestný súd v Pezinku poslal Sergeja do väzenia na sedem rokov, jeho synovi Alexandrovi vymeral šesťročný trest. Prípad sa ešte bude riešiť na odvolacom najvyššom súde. 

 

Polícia po vražde Kolesárovej poprosila o pomoc aj verejnosť. Páchateľ by mal byť strednej postavy, svižnej chôdze, oblečený bol vtedy v tmavom oblečení, pravdepodobne v tmavej mikine s kapucňou na hlave, a na nohách mal športovú obuv. Kolesárovú dobodal na Zohorskej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi, kúsok od paneláku, kde bývala. Ťažko zranenú ju v nedeľu 14. apríla 2013 pred 23:00 previezli s mnohopočetnými bodnými poraneniami a masívnym krvácaním do nemocnice. Po vyše 11 hodinách zomrela. Polícia najskôr začala v prípade trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví, neskôr ho prekvalifikovali na zabitie a následne na vraždu. Kolesárová bola istý čas aj advokátskou koncipientkou, ale medzi advokátov neprešla. Spolupracovala napríklad pri obhajobe súdeného Zemplínčana Mikuláša Varehu. Po nebohej zostal malý syn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies