Vraždu monackej dedičky si objednal jej zať poľského pôvodu

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 16:13 • 2 min
Vraždu monackej dedičky si objednal jej zať poľského pôvodu

MARSEILLE - Vraždu monackej dedičky a miliardárky Hélene Pastorovej si objednal jej zať Wojciech Janowski. Vyplýva to z jeho priznania, o ktorom dnes v Marseille informoval prokurátor Francúzskej republiky Brice Robin.

slovakia

left justify in out

Podľa prvých výsledkov vyšetrovania si Janowski na vraždu najal dvoch mužov z Marseille, ktorým za zastrelenie svojej svokry a jej šoféra vyplatil 140.000 eur.
     

Vykonávateľov objednávky, ktorý zločin spáchali veľmi amatérskym spôsobom, sa podarilo identifikovať vďaka záznamom z bezpečnostných kamier. Na základe toho sa vyšetrovatelia aj dostali na Janowského stopu.
     

V súvislosti s vyšetrovaním útoku na Pastorovú francúzska polícia začiatkom tohto týždňa zadržala 20 osôb, vrátane dcéry obete, 53-ročnej Sylvie Pastorovej, a jej manžela, 64-ročného Wojciecha Janowského, ktorý pôsobil aj ako honorárny konzul Poľskej republiky. Francúzske denníky dnes vo svojich online vydaniach upozornili, že ide o čestnú funkciu bez nároku na diplomatickú imunitu.
     

Sylviu Pastorovú medzičasom prepustili na slobodu. Vyšetrovatelia voči nej nevzniesli žiadne obvinenie.
     

Na Hélene Pastorovú - dedičku majetku v oblasti nehnuteľností - a jej šoféra strieľali 6. mája vo francúzskom meste Nice. Vodič zomrel po štyroch dňoch, Pastorová podľahla ťažkým zraneniam po dvoch týždňoch. Strelec a jeho komplic po útoku ušli.
     

O pozadí činu sa zo začiatku len špekulovalo. Objavili sa domnienky o účasti talianskej mafie, keďže Pastorovej starý otec pochádzal z Talianska. Rodina vybudovala v Monaku obrovské impérium s nehnuteľnosťami; išlo o budovy s kanceláriami i obytné domy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies