VRAŽDA VERSACEHO: Motív vraždy návrhárskeho génia si vrah vzal do hrobu

NETKY.SK • 15 Máj 2022, 14:01 • 2 min
VRAŽDA VERSACEHO: Motív vraždy návrhárskeho génia si vrah vzal do hrobu

Svetoznámy návrhár Gianni Versace sa práve vracal domov, keď k nemu podišiel Andrew Cunanan a chladnokrvne ho popravil dvoma ranami do hlavy. To ale nebola jeho prvá vražda. V tej chvíli už mal za sebou štyroch mŕtvych mužov. Dodnes ale spoločnosťou rezonuje otázka – prečo? Čo motivovalo mladého muža k vraždám?

slovakia

left justify in out

Gianni Versace sa narodil 2. decembra roku 1946 v Taliansku. Mal staršieho brata a mladšiu sestru. Jeho matka vlastnila krajčírsky salón, v ktorom sa rád pohyboval, a to už od útleho detstva. Podľa niektorých zdrojov navrhol svoje prvé šaty, keď mal iba desať rokov. 

 

Nikoho neprekvapilo, že keď bol starší, začal sa živiť ako krajčír. Rýchlo sa vypracoval a keď mal  25 rokov presťahoval sa do Milána, kde začal navrhovať šaty pre renomované firmy. To mu ale nestačilo, a tak o päť rokov neskôr založil spoločne so svojimi dvomi súrodencami odevnú značku Versace.

 

img

 

Jeho modely boli odvážne a veľmi sexy. Sám sa nikdy netajil tým, že je gay, čo dokázal zakomponovať aj do svojej práce. V 80. a 90. rokoch bol na vrchole svojej kariéry. Obliekal mnoho ľudí, od princeznej Diany po nespútanú Madonnu. Jeho zbesilé tempo prerušila v roku 1994 rakovina. Po niekoľkomesačnej pauze sa opäť vrátil k práci.
 

Pätnásteho júla 1997 si Versace skočil na kávu a po noviny. Jeho priateľ Antonio D’Amico zostal doma. Keď sa vracal domov, tak ho priamo pred dverami jeho vily zasiahli dva výstrely. Oba mierili priamo na hlavu. Okoloidúci okamžite zavolali záchranku, bohužiaľ Versace zomrel ešte v sanitke.

 

img


Andrew Cunanan sa narodil 31. augusta roku 1969 v San Diegu. V mladosti pôsobil ako bezproblémový šikovný chlapec, údajne mal IQ okolo 147. Neskôr si začal uvedomovať svoju homosexualitu a začal navštevovať gay kluby. Po vyštudovaní histórie na univerzite sa presťahoval do San Francisca.

 


Podľa ľudí z jeho okolia sa zúfalo snažil dostať medzi tamojšiu smotánku, priatelil sa s hercami a modelkami a utrácal veľa peňazí.
Často ho vídali v sprievode starších solventných mužov, predpokladá sa teda, že sa živil ako luxusný prostitút. Záznam v trestnom registri však nemal žiadny. Potom sa ale všetko zmenilo. Čo ho k nasledujúcim činom viedlo, nie je dodnes jasné.

 

img


Dvadsiateho siedmeho apríla 1997 sa vybral za Jeffreym Trailom, známym svojho bývalého priateľa Davida Madsona, a brutálne ho ubil kladivom. Týždeň nato našli aj telo samotného Madsona – Cunanan ho strelil do chrbta a hlavy a hodil do jazera. Následne odišiel do Chicaga, kde brutálnym spôsobom ubodal postaršieho projektanta Leeho Miglina. Vzal si jeho auto a odišiel.


O štyri dni neskôr sa rozhodol vymeniť auto, na cintoríne ukradol pick-up, jeho majiteľa, správcu cintorína, zastrelil. V tom čase už patril medzi 10 najhľadanejších zločincov.

 

Napriek tomu sa mu podarilo dva mesiace schovávať na Floride. Tu ho spoznal zamestnanec rýchleho občerstvenia, kým  však polícia dorazila, bol už preč. Za štyri dni zavraždil svoju poslednú obeť – slávneho návrhára Gianniho Versaceho.

 

img


Motív mladíka je dodnes nejasný. Polícia ho totiž našla desať dní po vražde mŕtveho. Spáchal samovraždu rovnakou zbraňou, akou zabil všetky svoje obete.


Polícia zistila, že prvé tri obete poznal a možno tak bola motívom žiarlivosť. Správcu zabil zrejme iba kvôli autu. Ale prečo zabil návrhárskeho génia, nikto netuší. Hoci boli obaja homosexuáli, nikdy nebolo doložené, že by sa vôbec poznali.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies