Vražda v Prievidzi: Bil ho železným predmetom po hlave a uškrtil špagátom

NETKY.SK • 25 Máj 2013, 12:52 • 2 min
Vražda v Prievidzi: Bil ho železným predmetom po hlave a uškrtil špagátom

BRATISLAVA/ PRIEVIDZA - Prievidzskí kriminalisti v krátkom čase objasnili vraždu muža, ktorý bol od pondelka 20. mája nezvestný.

slovakia

left justify in out

Prievidzský policajný vyšetrovateľ obvinil z vraždy v piatok 24. mája 30-ročného Igora z Prievidze. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, obvinený Igor pracoval ako finančný poradca pre jednu prievidzskú spoločnosť. V pondelok sa stretol s Jozefom Vážanom, ktorému odmietol vrátiť jeho peniaze. Jozef mu povedal, že ak mu peniaze nevráti, tak to oznámi na polícii. Jozefa však obvinený Igor napadol. Najskôr ho udrel päsťou do tváre a keď Jozef spadol na zem, tak ho opakovane udieral do hlavy kovovým kľúčom dlhým asi 30 až 40 centimetrov. Potom mu okolo krku omotal špagát. Jozefovi tak spôsobil smrteľné zranenia. Jeho telo napokon naložil do auta a odviezol mimo mesta Prievidza, do katastra neďalekej obce Veľká Čausa.

To, že Jozef je nezvestný nahlásila polícii jeho príbuzná v utorok 21. mája a následne po ňom polícia začala pátrať. Vo štvrtok 23. mája policajti spolu so záchranármi urobili pátraciu akciu, ktorá však nebola úspešná. V tom čase však bol už nezvestný Jozef po smrti. Prievidzskí kriminalisti našli telo zabitého Jozefa v piatok popoludní. Nebohého na mieste činu ohliadol súdny znalec. Presnú príčinu smrti určí až po súdno-znaleckej pitve. 

Obvinený Igor bol umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracováva návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému Igorovi za tento skutok hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov, dodala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies