Vražda v banskobystrickom penzióne: Vrah sa sám prihlásil na polícii, obeť zabil 59 bodnými ranami

NETKY.SK • 20 Február 2017, 11:32 • 2 min
Vražda v banskobystrickom penzióne: Vrah sa sám prihlásil na polícii, obeť zabil 59 bodnými ranami

BANSKÁ BYSTRICA – Na políciu v Banskej Bystrici prišiel Miroslav a policajtom oznámil, že v penzióne v mestskej časti Radvaň zabil ženu.

slovakia

left justify in out

„Včera po 20:00 prišiel na jedno z obvodných oddelení do Banskej Bystrice muž a oznámil, že zavraždil svoju priateľku,“ informoval na tlačovej besede riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Štefan Šurka.

 

Polícia ihneď miesto činu preverila a v penzióne našli telo 28-ročnej ženy Evy K. z Novej Bane.

 

Vražda sa odohrala v nedeľu večer v banskobystrickom penzióne Bella, ktorý sa nachádza na Sládkovičovej ulici v mestskej časti Radvaň. Skutok potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.


„Do dnešného rána sme vykonávali obhliadku miesta činu a procesné úkony, do vyšetrovania sme pribrali aj znalcov z odboru súdneho lekárstva. Z predbežných záverov môžem potvrdiť, že došlo ku vražde a vraždiacim predmetom bol bodnorezný nástroj, ktorým páchateľ tejto poškodenej spôsobil 59 bodnorezných rán v oblasti hlavy a šije, krku, kľúčnej kosti, pleca, ramena, na rukách a prstoch, následkom ktorých na mieste podľahla. Predpokladanou príčinou smrti podľa vyjadrenia súdnych znalcov bol krvácavý šok a pôsobenie tlaku na oblasť krku. Vyšetrovateľom kriminálnej polície z Krajského riaditeľstva v Banskej Bystrici bolo začaté trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin vraždy voči 50–ročnému Miroslavovi Š. z Banskej Bystrice,“ spresnil informácie o zadržaní Šurka.

 

Podľa polície boli páchateľ aj zavraždená spoločne ubytovaní v penzióne na niekoľko dní. Podozrivý muž má trestnú minulosť a je násilnej povahy. Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania a stále prebiehajúcim úkonom nebude podľa riaditeľa Polícia poskytovať k tomuto prípadu ďalšie informácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona