Vražda kosovského Albánca na najvyššom súde

NETKY.SK • 27 Február 2016, 15:39 • 2 min
Vražda kosovského Albánca na najvyššom súde

BRATISLAVA - Odvolanie v prípade vraždy kosovského Albánca Vigana G. z roku 2011 je na programe trestnoprávneho kolégia Najvyššieho súdu SR v utorok prvého marca. Špecializovaný trestný súd v Pezinku v tomto prípade neprávoplatne odsúdil jeho krajana Jetona V. na 15 rokov väzenia.

slovakia

left justify in out

Ten má byť zároveň po odpykaní si trestu na 15 rokov vyhostený z územia Slovenska. Prvostupňový súd sa v rámci rozsudku nestotožnil s tvrdením prokuratúry, že obžalovaný vraždu dopredu plánoval. Jeton V. sa pred súdom bránil, že zavraždený vytiahol na neho zbraň prvý a on strieľal len v sebaobrane.


Jetona V. žalovala prokuratúra z vraždy krajana Vigana G. (27), ktorý sa stal v roku 2011 obeťou streľby na terase kaviarne na prízemí komplexu budov Tri veže na Bajkalskej ulici v Bratislave. Po incidente bol obžalovaný na úteku, zadržali ho v roku 2014 v Slovinsku na základe medzinárodného zatykača. Podľa polície patril obžalovaný do skupiny, ktorá sa zaoberala páchaním majetkovej trestnej činnosti na Slovensku, ale aj v iných európskych štátoch. Skupina podľa zistení polície prepichovala pneumatiky na autách, čím chcela odviesť pozornosť vodičov, aby ich mohli následne okradnúť. Tejto trestnej činnosti sa podľa vyšetrovateľov venoval Jeton V., aj jeho obeť.


Jeton V. podľa obžaloby na svoju obeť strieľal v piatok 12. augusta 2011 okolo 20:45, pár minút predtým ho na miesto priviezol taxík. Na muža vypálil štyri výstrely, tri obeť zasiahli do hrude a jeden do brucha. Záchranári postreleného na mieste oživovali a previezli ho do ružinovskej nemocnice, tam však zraneniam podľahol. Zavraždený Albánec mal trvalý pobyt na území Českej republiky a do Bratislavy chodil len na krátke pobyty, keďže mal prenajatý byt naďaleko od miesta činu. Podľa vyšetrovateľov bolo dôvodom vraždy vyrovnávanie si účtov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies