Vražda a politická kríza - Pochod za slušné Slovensko

NETKY.SK • 9 Marec 2018, 17:10 • 2 min
Vražda a politická kríza - Pochod za slušné Slovensko

To, čo sa stalo, vražda dvoch ľudí, otriasla celou spoločnosťou. Veľmi znepokojovať nás však môžu aj udalosti, ktoré sa dejú po tomto strašnom čine.

slovakia

left justify in out

Opozícia nastúpila v plnej zbroji a za pomoci mimovládnych organizácií rozpútala peklo. Z vraždy už obvinila vládu. Spomienkové zhromaždenia sa razom zmenili na politické demonštrácie a ako sa vyjadril aj sám prezident Andrej Kiska, je vraj jedno, aký bol motív vraždy. Nie všetkým  ľuďom je to jedno.

 

img

Prezident SR Andrej Kiska

Zdroj: SITA

 

Občania kritizujú  kauzy  tejto vlády, ale dnes máme demokratickú vládu, ktorá dostala mandát od voličov vo voľbách a je povinnosťou poslancov – zákonodarcov vôľu voličov rešpektovať. Davy nesmú byť hnané do niečoho, čo nie je v ich záujme. V záujme každého štátu je, aby fungoval podľa pravidiel, ktoré sú ústavné a nikto nemôže robiť revolúcie, aby získal moc.

 

Stále sa tu operuje nejakou ulicou. Existuje ale know-how, ako  ľudí rozčúliť, ako vybičovať nejaké emócie, pri ktorých ľudia prestávajú uvažovať. Porovnajme si v krátkej dobe podobné pochody a podobné úkazy ako boli Gorila, Neberte nám 17. november, Protikorupčný pochod. Keď si ich tak postavíte vedľa seba, ako by ich jedna mater mala.

 

Niektorí sa pýtajú,  prečo by “zahraničné sily” chceli zvrhnúť premiéra Róberta Fica,  okrem iného aj pre jeho nekompromisné protiimigračné postoje, ako aj nedávne odmietnutie Istanbulského dohovoru. Zdá sa, že Fico nekompromisne drží pozície a odmieta „otvoriť trh“ niektorým konkrétnym snahám. Naopak – opoziční poslanci a tretí sektor sa vysmievajú z tvrdení, že nejaké mocnosti, prostredníctvom ľudí ako je Soros, majú na našej malej krajine záujem, naivne ignorujúc existenciu našich prírodných zdrojov, pitnej vody, našu strategickú polohu. Sú predsa všeobecne známe výsledky Sorosových aktivít vo svete – podporuje farebné revolúcie, otvorene finančne podporuje zvrhnutie Trumpa, či zvrátenie výsledku referenda o brexite. Je skutočne až také za vlasy pritiahnuté, že má niekto svoje záujmy na našom území?

 

img

Finančník Georg Soros

Zdroj: SITA

 

“Slováci, rozmýšľajme. Držme svoj štát vo svojich rukách. Nedovoľme, aby sme sa stali cudzincami vo vlastnom štáte,”  pre Hlavné správy to napísala nezávislá poslankyňa Martina Šimkovičová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies