Vratky za plyn si doteraz nevyzdvihlo 88.000 občanov

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 13:47 • 2 min
Vratky za plyn si doteraz nevyzdvihlo 88.000 občanov

BRATISLAVA – Odberateľom plynu vyplatilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR do polovice marca (14. 3.) na poštách vyše milión poukazov, spolu to bolo presne 1.313.193 kusov, čo v prvom kole predstavuje 92,29 %.

slovakia

left justify in out

Preplácajú sa do 11. apríla. Túto možnosť doteraz nevyužilo 88.215 adresátov poukážok. V druhom kole bude ministerstvo zasielať poukazy na takzvané vratky plynu tým, ktorým z rôznych dôvodov neboli v prvom kole doručené, alebo im neboli príspevky vyplatené, alebo z dôvodu dodania nepresných dát od dodávateľov plynu dostali príspevok v nesprávnej výške.

 

"Niektorí občania mali u dodávateľov plynu nahlásené nesprávne údaje, nemali aktualizované adresy trvalého pobytu, alebo sa na nahlásenej adrese trvalého pobytu nezdržiavajú, nakoľko žijú dlhodobo v zahraničí. Niektorí adresáti zomreli, niektorým bola nesprávne vypočítaná výška príspevku, pretože zmenili v rozhodujúcom zúčtovacom období dodávateľa plynu, čo niektorí dodávatelia pri poskytnutí dát ministerstvu neuviedli," informovala TASR hovorkyňa MH SR Miriam Žiaková.

 

Druhé kolo doručovania poukážok by malo byť na prelome mesiacov máj a jún 2016. "Ministerstvo bude musieť nanovo odoslať okolo 10.000 poukazov. Niektoré prípady bude potrebné posudzovať postupne a individuálne. Najmä ak došlo k úmrtiu a prebehlo dedičské konanie môže doposlanie príspevkov trvať aj niekoľko mesiacov, nakoľko pôjde o individuálne spracovávanie žiadostí," objasnila Žiaková. V sporných prípadoch odporúča skôr, než sa dotyčné osoby obrátia na Ministerstvo hospodárstva, postupovať podľa vzniknutej situácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies