Vráti sa Honda na trh s novým cabriom?

NETKY.SK • 23 September 2013, 18:21 • 2 min
Vráti sa Honda na trh s novým cabriom?

TOKYO – V kuloároch sa objavila informácia, že japonská automobilka Honda plánuje návrat medzi malé športové roadstery so zadným náhonom, akým bola aj legendárna Honda S2000. Po značnom úspechu sesterských Subaru BRZ a Toyoty GT86, či stále populárnych Nissan 370Z a Mazda MX5 tak Honda zostáva jedinou veľkou japonskou automobilkou bez kompaktného kupé so zadným náhonom.

slovakia

left justify in out

Prvé informácie o plánovanom konkurentovi pre Mazdu MX5 a „ToyBaru“ priniesol japonský magazín Best Car. Honda v minulosti uviedla na trh ospevovanú a mimoriadne populárnu Hondu S2000. Nový koncept malého športového kupé so zadným náhonom však nemá byť nástupcom svojej exkluzívnej staršej sestry, ale oveľa menším a dostupnejším automobilom určeným najmä pre mladých vodičských entuziastov. K takémuto rozhodnutiu núti automobilku určite aj fakt, že Toyota GT86 a Subaru BRZ zaznamenali na svetovom trhu mimoriadny úspech a značný ohlas už dlho pred oficiálnym spustením predaja. Svojou koncepciou by sa mala nová Honda skôr podobať na Mazdu MX5 (pravdepodobne s ešte menšími rozmermi), teda v prvom rade pôjde o ľahké, malé a rýchle vozidlo so zadným náhonom a karosériou typu roadster (dvoj miestne kupé s otvorenou strechou).

Podľa zdrojov zvnútra automobilky , dizajn nového roadsteru by sa mohol podobať na existujúci model N-One, ktorý je dostupný výlučne na domácom japonskom trhu. Odhadované technické parametre by mohli byť okolo 130 atmosférických koní na 900kg váhy. Pravdepodobné predstavenie verejnosti alebo spustenie predaja sa odhaduje na rok 2015 až 2016.

Dobové prezentačné video Hondy S2000:



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies