Vráti sa Dzurinda späť na politickú scénu a zabojuje o post lídra? Nič nie je vylúčené!

NETKY.SK • 21 December 2017, 14:51 • 2 min
Vráti sa Dzurinda späť na politickú scénu a zabojuje o post lídra? Nič nie je vylúčené!

BRATISLAVA – Expremiér Slovenskej republiky Mikuláš Dzurinda nevylúčil svoj comeback do politiky. Pokúsi sa znova získať dôveru slovenských voličov?

slovakia

left justify in out

Takmer tri roky po odchode z politiky sa viackrát vyjadril, že na Slovensku chýba silný politický líder, ktorý by dokázal reálne konkurovať Robertovi Ficovi. Bývalý slovenský premiér sa v súčasnosti venuje zahraničnej politike. Na otázku pre český portál hlidacipes.org, či sa v najbližšej dobe chystá zabojovať o pozíciu lídra, odpovedal: "Neviem, musím počkať. Nová generácia mi začala liezť po chrbte a tlačiť sa dopredu."

 

Čím evidentne narážal na novovzniknuté politické strany, v ktorých majú zastúpenie prevažne mladí ľudia. "Vyhrali sme pár bitiek, ale ešte stále nie vojnu. Inými slovami, situácia je nádejná, no stále veľmi krehká," zhodnotil rok 2017 Dzurinda.

 

"Mali sme radosť z výsledkov volieb vo Francúzsku a Nemecku. No, ako to už býva, vývoj nie je priamočiary, ale naopak, komplikovaný. Na európskej, ale aj celosvetovej úrovni je medzi kľúčovými témami riešenie otázky migrácie," tvrdí bývalý premiér. 

 

Dzurinda zastáva názor, že migračnú vlnu treba riešiť v krajinách, odkiaľ ľudia prichádzajú. Za kľúčovú považuje spoluprácu so všetkými krajinami, ktoré majú rovnaký cieľ alebo minimálne dokážu pomôcť zastaviť tisíce utečencov smerujúcich do Európy.

 

Pritom neopomenul, že treba dbať na ľudské zaobchádzanie s nimi. "Keď hovorím o tom, že je treba chodiť a uzatvárať dohody s relevantnými hráčmi, tieto dohody by mali byť orientované práve na to, aby nevznikali novodobé koncentračné tábory, kde sa znásilňujú a zneužívajú ľudia, ale aby to boli dôstojné podmienky centier, v ktorých môžu ľudia prečkať čas, potrebný na azylovú alebo pobytovú procedúru," uviedol Dzurinda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies