Vrak havarovaného lietadla odstránia z miesta nehody

NETKY.SK • 16 December 2017, 12:28 • 2 min
Vrak havarovaného lietadla odstránia z miesta nehody

RAVENSBURG - Vrak havarovaného lietadla, ktoré sa zrútilo vo štvrtok večer na juhozápade Nemecka s troma ľuďmi na palube, majú v rámci vyšetrovania odstrániť v sobotu z miesta nehody. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pri havárii, ku ktorej došlo neďaleko obce Sieberatsreute v okrese Ravensburg, zahynuli traja muži. Dvoch z nich v piatok tamojšia polícia identifikovala ako rakúskych občanov vo veku 45 až 49 rokov. Treťou osobou bol 79-ročný nemecký architekt Josef Wund.

 

Polícia uviedla, že pri odstraňovaní trosiek lietadla z miesta havárie budú špeciálne jednotky príslušníkov hasičského zboru a Federálnej agentúry pre technickú pomoc postupovať "čo najopatrnejšie".

 

Očakáva sa, že vrak stroja prepravia na nemecký Federálny úrad pre vyšetrovanie leteckých nehôd, kde experti prešetria príčinu havárie.

Šesťmiestne prúdové lietadlo typu Cessna Citation Mustang 510, ktoré smerovalo z Frankfurtu nad Mohanom do Friedrichshafenu, havarovalo počas pristávacieho manévru pri Bodamskom jazere.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona