Vraha v štáte Ohio popravili novou kombináciou smrtiacich látok

NETKY.SK • 16 Január 2014, 18:55 • 2 min
Vraha v štáte Ohio popravili novou kombináciou smrtiacich látok

LUCASVILLE - Odsúdeného vraha Dennisa McGuira dnes popravili v americkom štáte Ohio novou smrtiacou kombináciou dvoch látok. Muž počas zdĺhavej popravy niekoľkokrát sťažka vzdychol a zomrel. Táto metóda popravy smrtiacou injekciou nebola ešte nikdy v Spojených štátoch použitá. Informovali o tom tlačové agentúry AP a Reuters.

slovakia

left justify in out

McGuire (53) niekoľkokrát akoby hlasno zafŕkal alebo zachrapčal v priebehu vyše 15 minút - to bol čas potrebný na to, aby zomrel. Za mŕtveho ho v štátnej väznici vyhlásili o 10.53 h miestneho času (16.53 h SEČ). Išlo o jednu z najdlhších popráv, odkedy štát Ohio v roku 1999 obnovil hrdelný trest.

Odsúdenec dostal kombináciu sedatíva midazolam a lieku proti bolesti hydromorfón, ktorú štát dodatočne určil ako náhradnú možnosť v prípade, že je problém zaobstarať pentobarbital. Výrobca tohto lieku totiž namieta proti jeho použitiu pri popravách. McGuirovo brucho sa niekoľkokrát zdvihlo a kleslo, pričom opakovane otváral a zatváral ústa. Mužove dospelé deti vzlykali v neďalekej miestnosti pre svedkov, keď sledovali, ako zomiera. McGuira odsúdili na smrť za znásilnenie, únos a dobodanie mladej tehotnej ženy Joy Stewartovej v roku 1989. Jej telo našli turisti v lese v západnom Ohiu deň po tom, ako ju svedkovia videli rozprávať sa s McGuirom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona