Vraha Juhásza nedali liečiť

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 09:39 • 2 min
Vraha Juhásza nedali liečiť

BRATISLAVA - Bývalému mestskému policajtovi Milanovi Juhaszovi, ktorý v roku 2012 zastrelil troch Rómov v Hurbanove znížili trest preto, lebo potrebuje psychiatrickú liečbu.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu je zrejme v bežnej cele, píše denník SME v článku na titulnej strane s názvom "Vraha Juhásza nedali liečiť". 

Zástupcovia rómskej rodiny tvrdia, že útok bol rasovo motivovaný. Advokát rodiny Stanislav Jakubčík chce dosiahnuť tvrdší trest pre Juhásza. Namieta, že v procese neboli kontrolné posudky. Jakubčík priznal, že keď neuspejú na Slovensku, skúsia to v Štrasburgu na Európskom súde pre ľudské práva. Ďalšiu námietku rozsudku má aj Marek Silvási z Európskeho centra pre práva Rómov, ktorí sídli v Budapešti. Ústavný právnik Peter Kresák vidí v sťažnosti niekoľko momentov "hodných odmietnutia". Napríklad to, že dôkazom rasistických nálad sú internetové diskusie. 

"Neviem si dosť dobre predstaviť, ako tým rozsudkom mohlo dôjsť k porušeniu namietaných práv," dodal Kresák. Téme sa venuje denník aj na str.2 v príspevku s názvom "Streľbu z Hurbanova dali na Ústavný súd".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies