Vrah vojaka z Londýna sa prvýkrát postavil pred súd

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 13:56 • 2 min
Vrah vojaka z Londýna sa prvýkrát postavil pred súd

LONDÝN - Britský občan nigérijského pôvodu Michael Adebowale, obvinený z minulotýždňovej vraždy britského vojaka na rušnej londýnskej ulici, sa za prísnych bezpečnostných opatrení dnes prvýkrát postavil pred súd. Vypočul si oficiálne znenie obvinení.

slovakia

left justify in out

Adebowale (22) bol už v stredu večer obvinený z vraždy 25-ročného vojaka, vojnového veterána z Afganistanu a armádneho bubeníka  Leeho Rigbyho. Adebowaleho zatkli na mieste brutálneho útoku spolu s ďalším mužom. Polícia ich oboch pri zadržiavaní postrelila. Adebowale bol obvinený aj z nezákonnej držby strelnej zbrane. Z nemocnice ho prepustili v utorok 28. mája.

Mladík pôsobil v londýnskej súdnej sieni ako omámený a trochu kríval. Na prvé krátke súdne vypočúvanie prišiel v bielych nohaviciach a svetlosivej mikine, informovali svetové tlačové agentúry. Na žiadosť, aby potvrdil svoje meno, dátum narodenia a adresu v Londýne, iba odpovedal "áno". Nič iné nepovedal. Potom mu prečítali obvinenia.

Na záver ho odviedli naspäť do väzby a pred britský centrálny trestný súd, často nazývaný Old Bailey, sa postaví v pondelok budúci týždeň. Rigbyho zabili dvaja muži 22. mája za bieleho dňa v juhovýchodnej časti Londýna. Najprv ho zrazili autom a potom ho na smrť dorezali.

Druhý podozrivý, Michael Adebolajo (28), je tiež zatknutý, ale jeho zranenia si vyžadujú hospitalizáciu. Nachádza sa v nemocnici pod dohľadom polície a je v stabilizovanom stave. V súvislosti s vraždou bolo zatknutých ďalších osem ľudí. Šiestich prepustili na kauciu a dvoch prepustili bez obvinení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies