Vrah v Uherském Brodě strieľal aj po tom, čo sa polícia z reštaurácie stiahla

NETKY.SK • 28 Február 2015, 13:19 • 2 min
Vrah v Uherském Brodě strieľal aj po tom, čo sa polícia z reštaurácie stiahla

UHERSKÝ BROD - Kuchárka z reštaurácie Družba v moravskom meste Uherský Brod uviedla v českej televízii Prima, že keby policajný zásah prebiehal inak, mohli by niektorí ľudia streľbu útočníka Zdeňka K. prežiť.

slovakia

left justify in out

Výstrely totiž podľa nej padali aj po tom, čo policajti z miesta odišli a pred budovou čakali na posily. Kuchárka tvrdí, že pomohla zachrániť život šiestich ľudí, keď nechala otvorené služobné dvere, ktorými mohli z reštaurácie ujsť. Informácie priniesol v piatok spravodajský server Novinky.cz.
      

Žena potvrdila slová ďalších svedkov, ktorí v reštaurácii boli a streľbu prežili, že muž nepovedal jediné slovo. "Bolo tam ticho a len streľba," uviedla žena v piatok pre Primu.
      

Páchateľ mal podľa nej ako prvú na rane servírku, ktorá práve niesla polievku.
      

Kuchárky pripravovali jedlo na ďalší deň, keď započuli streľbu. Vyzreli z kuchyne a videli muža v reštaurácii, ako strieľa.
      

Žena vyhliadla do priestorov reštaurácie a zbadala šesť ľudí za stolom, ako padli. Pokladala ich za mŕtvych, ale v skutočnosti zvalili stôl, aby sa pod ním skryli. Kuchárka zašla späť do kuchyne a dvere nechala otvorené. Týmito dverami potom spomínaných šesť ľudí ušlo.
      

"Týmto šiestim ľuďom som zachránila život, nám život zachránil šéf," uviedla a dodala, že šéf ich povzbudil, aby okamžite ušli preč. Jednu kolegyňu ťahal za rukáv von.
      

Zachránili sa aj ďalší hostia, ktorí využili to, že páchateľ na chvíľu prestal strieľať, a zaútočili naňho stoličkou - konkrétne Jiří Nesázal, ktorý zachránil život okrem seba ešte dvom ľuďom.
      

Do reštaurácie sa dostala hlavným vchodom policajná hliadka, na ktorú začal útočník páliť. Kuchárka televízii Prima povedala, že výstrely sa ozývali aj po tom, čo policajti odišli a pred budovou čakali na posily. Ona aj jej manžel si myslia, že niektorí zranení mohli v tej chvíli ešte žiť a útočník ich strelil do hlavy až po odchode policajtov.
      

Policajti podľa nej mohli využiť na zásah zadný vchod, ako im to navrhol vedúci reštaurácie. Vtedy už vedeli, že vo vnútri sú zranení, pretože účtovníčka s dvoma nábojmi v tele sa už nachádzala na ležadle v sanitke.
      

Vedúci reštaurácie podľa kuchárky policajtom povedal, že vo vnútri sú zranení ľudia. Prevádzkovateľ podniku Pavel Karlík, ktorého kuchárka spomenula, vo štvrtok 26. februára vyhlásil, že polícii podpísal mlčanlivosť a nebude sa vyjadrovať.
      

Do reštaurácie Družba nakoniec vtrhla zásahová jednotka, ktorá dorazila z Brna, pripomenul portál Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona