Vrah taxikárky z Ústí nad Labem dostal 19 rokov väzenia

NETKY.SK • 6 December 2013, 08:57 • 2 min
Vrah taxikárky z Ústí nad Labem dostal 19 rokov väzenia

PRAHA - Vraha taxikárky z Ústí nad Labem, ktorá prišla o život koncom júla, odsúdil dnes tamojší krajský súd na 19 rokov väzenia v zariadení najprísnejšieho charakteru. Súd súčasne rozhodol o odškodnení pre manžela a syna zavraždenej vo výške jeden a štvrť milióna korún, ako aj ďalších príbuzných vo výške po 240.000 korún.

slovakia

left justify in out

Medzičasom 20-ročný páchateľ, ktorého polícia vypátrala za 5,5 hodiny po čine, ubodal taxikárku 14 ranami, informovali české médiá. Obžalovaný, ktorý bol v minulosti trestaný za majetkovú trestnú činnosť, sa v priebehu vyšetrovania k činu priznal, v súdnej sieni však vypovedať odmietol.

Predsedajúci sudca pripomenul, že konal zo zištných dôvodov a na zločin sa vopred pripravil, keďže mal pri sebe nôž so 17-centimetrovou čepeľou. Navyše si vybral ako obeť ženu. Z odborného posudku psychologičky vyplynulo, že vrah je podpriemerne inteligentný so sklonmi ku klamaniu a fabulovaniu, preto šance na jeho resocializáciu nie sú veľké.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies