Vrah Ernesta Valka údajne nie je na slobode

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 10:43 • 2 min
Vrah Ernesta Valka údajne nie je na slobode

BRATISLAVA - Sedí už Valkov vrah v base?!, informuje dnešné vydanie denníku Nový čas. Staronový minister vnútra Robert Kaliňák sa pred schválením programového vyhlásenia vlády poriadne rozrozprával.

slovakia

left justify in out

Počas hodinového vystúpenia v parlamente spomenul viaceré kauzy, ktoré už niekoľko rokov hýbu Slovenskom a stále nie sú doriešené. Najviac však prekvapil výrokom k vražde prominentného právnika Ernesta Valka (+57), ktorú polícia stále vyšetruje. Podľa Kaliňáka totiž vrah "nebehá úplne po slobode".

 

Trochu viac svetla teraz do kauzy vniesol sám minister vnútra Robert Kaliňák, keď kritizoval opozíciu. "A nasadenie všetkých možných super špeciálnych tímov, ktoré to robia ako politickú vraždu, namiesto toho, aby sa to vyšetrilo ako normálny prípad. Pamätáte si všetci? Odpravili ho pre jeho názory... A kde behá vrah? No po slobode úplne nie, úplne nie po slobode, ale dodnes táto vražda nie je objasnená," predostrel informácie Kaliňák v pléne.

 

Denník sa zaujímal, čo tým minister vnútra mohol myslieť. Bývalý šéf slovenských vyšetrovateľov Jaroslav Ivor si myslí, že Kaliňákove vyjadrenia dávajú priestor na špekulácie. "Z toho, že vrah nebehá po slobode, by sa dalo usudzovať, že páchateľ je vo väzbe za inú trestnú činnosť, teda že je takpovediac už obmedzený na osobnej slobode," povedal expert.

 

Polícia podľa neho môže byť blízko k obvineniu vraha, avšak zrejme nemá všetky potrebné dôkazy. Kaliňák podľa neho nepovedal žiadnu informáciu, ktorá by mohla zmariť objasnenie prípadu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies