Vrah českej prostitútky, poľský robotník, dostal 19 rokov

NETKY.SK • 7 Február 2017, 21:08 • 2 min
Vrah českej prostitútky, poľský robotník, dostal 19 rokov

PRAHA - Devätnásťročný trest väzenia a vyhostenie z ČR na neurčitý čas pre poľského občana Damiana Jerzyho Matysika (40) pracujúceho v Česku, a to za brutálnu vraždu prostitútky v Kolíne z 20. februára 2016, potvrdil dnes Vrchný súd v Prahe.

slovakia

left justify in out

Verdikt českej justície je tak právoplatný, informovali dnes české médiá. Odsúdený sa môže ešte obrátiť s mimoriadnym opravným prostriedkom na Najvyšší súd ČR.

 

Odvolanie na vrchný súd podal po verdikte Krajského súdu v Prahe nielen obžalovaný, ale aj štátna zástupkyňa, ktorá požadovala pre recidivistu mimoriadny trest.

 

Poliak sa k zločinu priznal s tým, že ženu chcel iba olúpiť, nie však zavraždiť. Bezduché telo prostitútky, ktorej páchateľ predtým nastriekal štipľavý sprej do tváre, našli zviazané a s bodnými ranami v oblasti krku a hlavy vo vani.

 

Muž, ktorý sa v súdnej sieni ospravedlnil, ukoristil 600 Kč a tri mobilné telefóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies