Vrah a pedofil Dutroux si na vypočutie na súde počká do 7. októbra

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 09:11 • 2 min
Vrah a pedofil Dutroux si na vypočutie na súde počká do 7. októbra

BRUSEL - Pôvodne na dnes naplánované súdne vypočúvanie obávaného belgického vraha Marca Dutrouxa (56), ktorého za viacnásobnú vraždu odsúdili na doživotie a ktorý sa usiluje o prepustenie na slobodu, odročili na 7. októbra. Informovali o tom belgické médiá s odvolaním sa na jeho advokáta Pierra Deutscha.

slovakia

left justify in out

Podľa slov predsedajúceho sudcu Luca Hennarta došlo k odročeniu práve na Deutschovu žiadosť so zdôvodnením, že podklady ešte nie sú kompletné. Ak by sa žiadosť odmietla kvôli chýbajúcim dokumentom, mohla by sa opätovne podať v zmysle platnej legislatívy až po 18 mesiacoch, pripomenula belgická agentúra Belga. Prepustenie na slobodu je v prípade Dutrouxa možné iba po eventuálnom predložení plánu resocializácie páchateľa.

Iba vo februári zamietla belgická justícia žiadosť odsúdeného o to, aby si zvyšok trestu mohol odpykať namiesto za mrežami v domácom väzení pri súčasnej elektronickej kontrole jeho pohybu. Dutroux uniesol, mučil a znásilnil šesť dievčat a mladých žien. Štyri z nich pripravil o život spoločne s komplickou, vtedajšou manželkou Michelle Martinovou, ktorá žije po vlaňajšom prepustení z väzenia v kláštore v juhobelgickej obci Malonne. V roku 2004 ho za to odsúdili na doživotný trest väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona