Vraždu E. Valka prebral Úrad boja proti organizovanej kriminalite

NETKY.SK • 10 November 2010, 08:09 • 2 min
Vraždu E. Valka prebral Úrad boja proti organizovanej kriminalite

Vraždu E. Valka prebral Úrad boja proti organizovanej kriminalite

slovakia

left justify in out

img

Vyšetrovanie vraždy právnika Ernesta Valka preberá Úrad boja proti organizovanej kriminalite Policajného zboru. Na tlačovej konferencii to dnes uviedol prezident Policajného zboru (PZ) SR Jaroslav Spišiak. Podľa jeho slov bol advokát zastrelený jedným výstrelom, a to krátkou guľovou zbraňou.
Minister vnútra SR Daniel Lipšic požiadal o pochopenie médiá a verejnosť, že sa budú zverejňovať len také informácie, aby sa nezmarilo vyšetrovanie. "Našou snahou je skutok objasniť a odhaliť zločincov," zdôraznil šéf rezortu vnútra.
Mŕtve telo renomovaného advokáta Ernesta Valka objavila jeho dcéra a bývalá manželka v pondelok 8. novembra o 22.45 h pri príchode do ich rodinného domu v Limbachu, dodal prezident PZ Spišiak.
"Nebudeme z tohto miesta špekulovať o vyšetrovacích verziách ani o motíve," povedal Lipšic. Bývalá manželka advokáta sa s dcérou vybrali do jeho domu po tom, ako dlhší čas neprijímal volania na svoj mobilný telefón, čo im bolo podozrivé.
Valka zasiahla jedna strela do srdca a pľúc, čím ho smrteľne zranila. Po príchode záchranárov na miesto činu bol mŕtvy. K útoku na Valka podľa Spišiaka predbežne prišlo v čase medzi 18.47 a 22.45 h. Projektil ho zasiahol spredu a opustil jeho telo pár centimetrov pod lopatkou. Strela bola vypálená z niekoľkých metrov, teda nie z bezprostrednej blízkosti. Minister vnútra uviedol, že Valko v poslednej dobe neprejavil obavu o svoj život a neprejavil ju ani v deň smrti. S Lipšicom sa osobne poznal.
"Môžem za orgány činné v trestnom konaní a hlavne políciu povedať, že vyvinieme maximálne úsilie, aby sme páchateľov vypátrali a postavili pred súd," vyhlásil Lipšic.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies