Vrábeľskí poslanci zvolali verejné zhromaždenie k nelegálnemu ubytovaniu zahraničných pracovníkov

NETKY.SK • 9 Marec 2018, 10:51 • 2 min
Vrábeľskí poslanci zvolali verejné zhromaždenie k nelegálnemu ubytovaniu zahraničných pracovníkov

NITRA - Mestské zastupiteľstvo vo Vrábľoch zvolalo verejné zhromaždenie občanov s cieľom prerokovať situáciu týkajúcu sa ubytovania zahraničných pracovníkov v meste. Témou budú aj petície, ktoré obyvatelia v tejto súvislosti spísali. Zhromaždenie bude 20. marca o 17:00 v kine Tatra.

slovakia

left justify in out

Vrábeľskí poslanci už rokovali o dvoch petíciách obyvateľov k tejto téme. Na zastupiteľstve 27. februára vzali na vedomie petíciu proti ubytovaniu zahraničných robotníkov načierno v bytoch na sídliskách a v rodinných domoch. Občania v nej žiadajú, aby cudzinci boli ubytovaní legálne v zariadeniach na to určených pri dodržaní ubytovacích a bezpečnostných štandardov.

 

„Sme si vedomí, že podniky v priemyselnom parku súrne potrebujú pracovnú silu a pokiaľ nechceme, aby od nás odišli, tak potrebujú pracovníkov, ktorí nie sú z Vrábeľ alebo zo Slovenska,“ konštatuje sa v petícii, ktorú podpísalo 418 ľudí. Zároveň sa v nej píše, že obyvatelia podporujú vznik ubytovne v priestoroch bývalej OPS Vráble na Štúrovej ulici. „Sme presvedčení, že je to vhodné miesto vo Vrábľoch, kde prevádzkovateľ ubytovacieho zariadenia dokáže zabezpečiť poriadok, čistotu a bezpečnosť,“ uvádza sa v petícii.

Inou petíciou sa zastupiteľstvo zaoberalo v septembri 2017, tá bola namierená práve proti vzniku ubytovne na Štúrovej ulici. Petíciu podpísalo 89 ľudí, ktorí svoj názor zdôvodnili tým, že „ubytovanie je v blízkosti rodinných domov a občania v tomto okolí sa cítia ohrození.“
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies