Vplyvný predstaviteľ tajnej rumunskéj služby odstúpil pre podozrenia z korupcie

NETKY.SK • 17 Január 2017, 16:17 • 2 min
Vplyvný predstaviteľ tajnej rumunskéj služby odstúpil pre podozrenia z korupcie

BUKUREŠŤ - Vysokopostavený predstaviteľ rumunskej tajnej služby Florian Coldea sa rozhodol odísť do dôchodku. Stalo sa tak po tom, ako podnikateľ Sebastian Ghita obžalovaný z rozsiahlej korupcie vyhlásil, že mal s Coldeom blízke vzťahy.

slovakia

left justify in out

Florian Coldea bol 12 rokov mužom číslo dva v hlavnej rumunskej domácej tajnej službe. Dnes oznámil, že chce odstúpiť, aby zachoval "vážnosť a česť" tejto služby a neuškodil jej činnosti.

 

Vnútorné vyšetrovanie dospelo dnes k záveru, ktorý zbavuje Coldeu podozrení zo zneužitia právomocí či protizákonného konania, a navyše odporučilo jeho návrat do funkcie.

 

Vyšetrovanie nasledovalo po tom, čo sa podnikateľ Ghita chválil na zázname súkromnej televízie, že bol na zahraničnej dovolenke na Seycheloch, v Taliansku a parížskom Disneylande spolu s Coldeom i jeho rodinou. Biznismen podložil svoje tvrdenia aj fotografiami.

 

Rumunské úrady vydali zatykač na Ghitu, ktorý ilegálne opustil Rumunsko po tom, čo bol obvinený z podplácania, vydierania a prania špinavých peňazí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies