Vplyvný podnikateľ Zoroslav Kollár ide na slobodu. Za štyri mesiace sa vyšetrovatelia nepohli v jeho prípade

NETKY.SK • 10 Marec 2021, 09:16 • 2 min
Vplyvný podnikateľ Zoroslav Kollár ide na slobodu. Za štyri mesiace sa vyšetrovatelia nepohli v jeho prípade

BRATISLAVA - Sudca pre prípravné konanie Ján Buvala prepustil podnikateľa Zoroslava Kollára, pretože sa vyšetrovatelia v jeho prípade za štyri mesiace nikam neposunuli.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál noviny.sk. Vyšetrovatelia podľa portálu nevypočuli hlavného svedka, a tak ako na začiatku jeho zadržania aj dnes je skutok údajného zasahovania do nezávislosti súdu v prípade obvineného popisovaný len veľmi stručne.

 

Prieťahy vo vyšetrovaní
„Asi najzávažnejším argumentom obvineného veľkopodnikateľa proti jeho väzobnému stíhaniu je spôsob vyšetrovania jeho trestnej činnosti pod dozorom prokuratúry,“ píše portál. Tvrdí, že ide o prieťahy vo vyšetrovaní. 

„Dnes je tomu už viac ako 120 dní, čo okrem výsluchu spoluobvineného sudcu Richarda M., polícia so Zoroslavom K. nevykonala žiadny ďalší vyšetrovací úkon. Sudca Buvala na tieto fakty reagoval tak, že si vypočul aj dôvody dozorovej prokurátorky, prečo sa vo vyšetrovaní vedú tak závažné prieťahy,“ pokračoval portál.

 

Prokurátorka sudcovi odôvodnila namietané prieťahy tým, že na stíhanie Zoroslava Kollára a ďalších sa treba pozerať v kontexte celého korupčného stíhania všetkých obvinených sudcov, kde do dnešného dňa stíhaných až 21 osôb pre celkovo 49 skutkov. Prieťahy okrem iného spôsobuje aj pandémia ochorenia COVID-19.

 

Mohlo by vás zaujímať: Zoroslav K. ide na slobodu, väzbu mu zrušil sudca

 

Na slobode s náramkom
Trestne stíhaný podnikateľ Zoroslav Kollár, ktorého v piatok (5. marca) prepustil sudca Špecializovaného trestného súdu Ján Buvala, bude mať na nohe monitorovacie zariadenie.

 

Okrem toho, rodina obvineného zložila kauciu vo výške 100-tísíc eur, Kollár musel odovzdať cestovný pas a bude pod kontrolou mediačného a probačného úradníka a má zakázané akýmkoľvek spôsobom mariť vyšetrovanie.

 

Prokurátor podal sťažnosť voči prepusteniu podnikateľa, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Trestne stíhaného podnikateľa Zoroslava Kollára zobrali do väzby koncom októbra minulého roku v rámci akcie Víchrica.

 

Prečítajte si tiež: Bývalý sudca David Lindtner zostáva naďalej vo väzbe
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies