Vplyvné ženy sveta siahajú po rovnakej farbe odevu! Prečo? Odborníčka pozná odpoveď

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 11:19 • 2 min
Vplyvné ženy sveta siahajú po rovnakej farbe odevu! Prečo? Odborníčka pozná odpoveď

Vojvodkyňa Kate, Brigitte Macron, či Melanie Trump si na významné verejné podujatia obliekli zaujímavé kostýmy nebesky modrej farby. Náhoda?

slovakia

left justify in out

Keď si začiatkom týždňa na inauguráciu francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona vzala jeho manželka Birigitte elegantný kostým svetlomodrej farby, módni znalci polemizovali o tom, že sa nápadne nechala inšpirovať manželkou amerického prezidenta Donalda Trumpa - Melanie.

 

Pred pár dňami sa na záhradnej párty v Buckinghamskom paláci ukázala krásna vojvodkyňa Kate opäť v kostýme bledomodrej farby. Prečo je v politických a kráľovských kruhoch táto farba v obľube? Podľa módnej odborníčky a colorterapeutky je modrá symbolom moci a často sa využíva práve v konzervatívnom prostredí. „Je to síce chladná farba, ale na druhej strane dáva jej nositeľke, či nositeľovi obraz serióznosti, zodpovednosti a stability. Často je využívaná na kráľovskom dvore a napríklad v kresťanstve je symbolom viery. Je tiež označovaná za mariánsku farbu, ktorá v ľuďoch všeobecne evokuje príjemné pocity,“ ozrejmuje Zuzana Lalinská. 

 

Niet sa preto čo čudovať, že mocné ženy siahajú práve po tejto farbe. „Zvoliť si baby blue farbu, ako sa jej v módnych kruhoch hovorí, je stávka na istotu. Nikdy ňou nemôžete nič pokaziť. Práve Kate Middleton je jej vernou nositeľkou. Aby som ešte upresnila, pre emócie, ktoré modrá vyvoláva, ako som už spomínala zodpovednosť, stabilitu, spoľahlivosť atď., využívajú modrú vo svojich logách aj mnohé firmy, veľké počítačové spoločnosti, či banky,“ uzatvára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona