Vplyv terorizmu na francúzsku ekonomiku je len mierny

NETKY.SK • 18 December 2015, 08:50 • 2 min
Vplyv terorizmu na francúzsku ekonomiku je len mierny

PARÍŽ - Novembrové teroristické útoky v Paríži zaťažili ekonomiku len mierne počas štvrtého kvartálu. Francúzsky štatistický úrad INSEE o tom informoval vo štvrtok. Úrad zhoršil prognózu rastu ekonomiky v štvrtom štvrťroku na 0,2 %, pričom pôvodná prognóza rátala s nárastom o 0,4 %.

slovakia

left justify in out

Podľa štatistického úradu teroristické útoky znamenali zníženie prognózy rastu v štvrtom kvartáli o 0,1 percentuálneho bodu. K zvyšku revízie prispeli iné faktory, napríklad nízka produkcia v oblasti energetiky vzhľadom na teplé počasie. Napriek horšiemu štvrtému kvartálu potvrdil štatistický úrad celoročnú prognózu. Francúzska ekonomika by si mala polepšiť o 1,1 %, čo by bol najlepší výsledok od roku 2011. Prognóza INSEE je v súlade s vládnym odhadom, ktorý hovorí, že ekonomika posilní aspoň o 1 %.

 

Francúzska ekonomika by sa v prvom a v druhom štvrťroku 2016 mala podľa INSEE vrátiť k rastu vo výške 0,4 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies