Vozidlá značiek Mercedes a Smart nevykazujú známky zvýšených emisií

NETKY.SK • 24 Január 2016, 12:34 • 2 min
Vozidlá značiek Mercedes a Smart nevykazujú známky zvýšených emisií

BERLÍN - Vyšetrovanie nemeckého Spolkového úradu pre cestnú premávku (KBA) nezistilo vo vozidlách značiek Mercedes a Smart podozrivé hodnoty emisií. S odvolaním sa na týždenník Welt am Sonntag o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Zástupcovia KBA boli u nás dva dni a testovali vozidlá. Podľa mojich znalostí pritom nenamerali žiadne podozrivé hodnoty emisií," povedal šéf koncernu Daimler Dieter Zetsche. "U nás sa nepodvádza, u nás sa s hodnotami emisií nemanipuluje," povedal na tému aféry koncernu Volkswagen.

 

Zetsche pri tejto príležitosti požaduje vypracovanie lepších emisných testov, keďže doterajšie metódy v laboratórnych podmienkach "odzrkadľujú len zlomok toho, čo všetko možno s autom urobiť". V budúcnosti by sa mali zohľadňovať aj situácie, v ktorých "je auto využívané extrémnejším spôsobom, než predpokladajú doterajšie metódy".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies