Vozíčkár pašoval kokaín za 750-tisíc eur v invalidnom vozíku, dostal 5,5 roka

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 18:18 • 2 min
Vozíčkár pašoval kokaín za 750-tisíc eur v invalidnom vozíku, dostal 5,5 roka

DÜSSELDORF - Na invalidný vozík pripútaného holandského občana, rodáka z karibského ostrova Curacao, poslal dnes Krajinský súd v nemeckom Düsseldorfe na 5,5 roka za mreže za pašovanie 11,2 kilogramu kokaínu v hodnote 750.000 eur na čiernom trhu, a to v batériách svojho elektricky poháňaného invalidného vozíka.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný 57-ročný muž, ktorého odhalili pri kontrole na letisku v Düsseldorfe, sa k trestnej činnosti priznal s tým, že o drogovom kontrabande vedel, avšak obával sa o svoju dcéru žijúcu na ostrove Curacao, pretože drogová mafia sa mu vyhrážala v prípade odmietnutia pomoci, že jej ublíži.

 

Drogový kuriér nedostal žiadnu finančnú odmenu, objednávatelia iba vyrovnali podlžnosti jeho brata, ktorý sa zamotal do obchodov s drogami.

 

Osemnásobný otec pred colníkmi najskôr tvrdil, že o droge nemal poňatia, usvedčili ho však textové správy, na ktoré naďabili vyšetrovatelia.

 

Rozsudok predbežne nenadobudol právoplatnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies