Vozíčkar dostal za bombu na letisku v Pekingu šesť rokov

NETKY.SK • 15 Október 2013, 07:21 • 2 min
Vozíčkar dostal za bombu na letisku v Pekingu šesť rokov

PEKING - Muž pripútaný na invalidný vozík, ktorý v júli na medzinárodnom letisku v čínskom Pekingu odpálil bombu, dostal v v utorok šesť rokov väzenia. Explózia vtedy okrem neho nikoho nezranila.

slovakia

left justify in out

Páchateľom bol 34-ročný imobilný muž, bývalý motorkár, ktorý prišiel o schopnosť chodiť po brutálnom zásahu polície v roku 2005. Vyvrcholením jeho neúspešného boja s úradmi o odškodné bol jeho zúfalý čin na letisku. Pred samotným výbuchom, ktorý ho pripravil o ruku, rozdával letáky o svojom márnom boji s úradmi a následne údajne okolie varoval.

Jeho príbeh a okolnosti incidentu vyvolali sympatiu u verejnosti. Tá s porozumením reagovala na jeho frustráciu z úradov a súdov, ktoré sú pod silným vplyvom politických lídrov a podliehajú korupcii. Sťažovatelia a organizátori petícii preto často končia vo väzbe a niekedy aj za mrežami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona