VOP Trenčín odštartoval výber strategického partnera

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 12:52 • 2 min
VOP Trenčín odštartoval výber strategického partnera

BRATISLAVA - Vojenský opravárenský podnik v Trenčíne odštartoval výber strategického partnera prostredníctvom verejného ponukového konania. Podmienky, za akých sa môžu záujemcovia do súťaže zapojiť, sú zverejnené na webovej stránke podniku.

slovakia

left justify in out

Oznam o vyhlásení verejného ponukového konania zverejnili v troch celoštátnych denníkoch. Strategický partner by mal do podniku vstúpiť k 1. januáru 2014. „Naším hlavným cieľom je nájsť pre podnik partnera, ktorý bude vedieť zabezpečiť zákazkové krytie tak, aby spoločnosť nebola závislá od zákaziek z rezortu obrany. Zároveň kladieme veľký dôraz na to, aby budúci nájomca zachoval zamestnanosť v podniku a ľudia neprišli o prácu,“ vysvetlil minister obrany Martin Glváč.

Verejné ponukové konanie výberu strategického partnera pre VOP Trenčín bude mať dve kolá. V prvom zaregistrujú záujemcov a posúdia splnenie podmienok účasti. V druhom kole záujemcom sprístupnia základné informácie a dokumenty o majetku spoločností, na základe čoho budú môcť predložiť svoje ponuky. Na verejnom ponukovom konaní sa budú môcť zúčastniť iba spoločnosti s platným povolením na obchodovanie s výrobkami obranného priemyslu. Komisia pri vyhodnocovaní ponúk bude posudzovať tri kritériá. Výška nájomného bude mať pri posudzovaní ponuky 50-percentnú váhu, kúpna cena za predávaný obežný majetok zaváži desiatimi percentami a počet pracovných miest, ktoré sa záujemca zaviaže zachovať na obdobie päť rokov, bude mať pri rozhodovaní váhu 40 percent. 

Prihlášky do ponukového konania možno podať do 27. augusta do 14:00 a súťažné ponuky možno predkladať do 18. októbra do 11:00. Predkladať ich môžu iba záujemcovia, ktorí riadne a včas podajú prihlášku do verejného ponukového konania, teda budú riadne zaregistrovaní. 

VOP Trenčín, a.s. má v súčasnosti 323 zamestnancov. Zameriava sa predovšetkým na opravu kolesovej techniky, výrobu podvozkov pre autobusy a základy pre kontajnery pre poľné nemocnice. Do konca roka sú pre podnik zabezpečené zákazky z rezortu obrany, avšak pre ich nedostatok je z dlhodobého hľadiska situácia v podniku neudržateľná. So vstupom strategického partnera sa v prípade úspešnej súťaže počíta od 1. januára 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona