Vonnová vynechá St. Moritz, vráti sa až vo Val d'Isere

NETKY.SK • 12 December 2013, 09:57 • 2 min
Vonnová vynechá St. Moritz, vráti sa až vo Val d'Isere

PARK CITY - Americká lyžiarka Lindsey Vonnová s určitosťou vynechá víkendové preteky alpského Svetového pohára vo švajčiarskom St. Moritzi.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročná zjazdárka sa rozhodla upraviť svoj program, aby sa stihla po zranení pripraviť na vrchol sezóny - februárové olympijské hry v Soči. Podľa agentúry AP sa Vonnová v Európe prvýkrát po zranení predstaví až v závere roka, 21. decembra bude štartovať v zjazde vo francúzskom zimnom stredisku Val d'Isere.

Štvornásobná celková víťazka SP odložila operáciu pravého kolena. Pred tromi týždňami počas tréningu v Copper Mountain si v ňom natrhla väzy, pričom rovnaké koleno si poranila začiatkom februára na MS v Schladmingu. Tam si pretrhla krížny i postranný väz a zlomila hlavicu holennej kosti. Počas uplynulého víkendu sa snažila o návrat v Lake Louise, kde skončila na 41. a 11. mieste v zjazde a bola piata v super-G.

V St. Moritzi Vonnová vynechá superobrovský slalom a obrovský slalom, vo Francúzsku je potom na programe zjazd a obrovský slalom. Vo Val d'Isere Američanka v minulosti triumfovala trikrát v zjazde, za prvé víťazstvo v roku 2005 dostala od miestnych farmárov kravu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies