Vonnová vyhrala super-G a získala ďalší malý glóbus

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 12:10 • 2 min
Vonnová vyhrala super-G a získala ďalší malý glóbus

MERIBEL - Americká lyžiarka Lindsey Vonnová získala vo štvrtok šiestykrát v kariére sezónny titul za super-G vo Svetovom pohári. Malý glóbus si zaistila víťazstvom vo finálovej súťaži vo francúzskom Meribeli, druhá skončila so stratou 49 stotín jej konkurentka Rakúšanka Anna Fenningerová, tretia bola Slovinka Tina Mazeová (+0,80).

slovakia

left justify in out

Vonnová vybojovala už 16. glóbus svojej kariéry v SP, okrem šestky za super-G vlastní sedem za zjazd a tri veľké trofeje, vyhrala aj tri sezónne hodnotenia kombinácie. Fenningerová vďaka zisku 80 bodov zvýšila v celkovom poradí SP svoj náskok pred Mazeovou na 32 bodov. Slovinka ju môže predstihnúť v prípade úspechu v sobotňajšom slalome, ale v záverečnom obrovskom slalome by podľa "papiera" mala mať navrch Fenningerová.

 

Vonnová bola po rekordom 67. triumfe v SP nadšená. "Zisk dvoch glóbusov je skvelou bodkou za sezónou. Videla som, že Anna dosiahla výborný čas, preto som išla s maximálnym rizikom a vyplatilo sa mi to. Vždy sa snažím ísť na plný plyn. Iba v októbri som začala trénovať po dlhej pauze zavinenej zranením a podarilo sa mi vyhrať niekoľko pretekov, z čoho mám v radosť. V novej sezóne je mojím cieľom útok na veľký glóbus," povedala Američanka do kamier rakúskej televízie ORF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona