Vonnová uvažuje o vynechaní slalomov

NETKY.SK • 18 December 2014, 22:08 • 2 min
Vonnová uvažuje o vynechaní slalomov

VAL D´ISERE - Americká zjazdárka Lindsey Vonnová zrejme končí so súťažením v piatich lyžiarskych disciplínach: uvažuje o trvalom vynechaní slalomov, aby predišla ďalším problémom s kolenom.

slovakia

left justify in out

"Neviem, či sa znova dám aj na slalom. Je to ťažké, ale uvidíme. Od návratu po zraneniach som ho ešte neabsolvovala, takže neviem, ako by som sa cítila," povedala Američanka vo štvrtok vo francúzskom stredisku Val d'Isere. "Momentálne som v inej pozícii ako pred rokom, mám zdravé koleno. Teším sa na preteky počas tohto víkendu a dúfam, že podmienky budú dobré," dodala štvornásobná celková víťazka Svetového pohára. 

 

Američanka má na konte už šesťdesiat jednotlivých víťazstiev v rámci SP. Posledný triumf dosiahla 6. decembra 2014 v obrovskom slalome v slovinskom Maribore. Čakala naň bezmála dva roky, ktoré takmer celé premaródovala po ťažkom páde na majstrovstvách sveta v Schladmingu a dvoch operáciách kolena. Sympatická zjazdárka a tvár mnohých reklamných kampaní prišla nielen o takmer celú sezónu, ale aj o účasť na ZOH 2014 v Soči. Teraz má olympijská šampiónka v zjazde z Vancouveru 2010 Vonnová pred sebou cieľ uspieť na svetovom šampionáte, ktorý sa vo februári 2015 uskutoční na americkom snehu vo Vaile a Beaver Creeku. V dlhodobejšom horizonte chce byť úspešná aj na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu, ktoré by mali byť pre ňu vrcholom kariéry. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies