Vonnová si pri škaredom páde zlomila ruku: Musela podstúpiť operáciu

NETKY.SK • 12 November 2016, 09:30 • 2 min
Vonnová si pri škaredom páde zlomila ruku: Musela podstúpiť operáciu

VAIL - Americká lyžiarka Lindsey Vonnová utrpela ďalšie vážne zranenie. Štvornásobná celková víťazka Svetového pohára (2008, 2009, 2010, 2012) spadla počas štvrtkového tréningu v Colorade a zlomila si ramennú kosť. Následne sa podrobila operácii, po ktorej ju čaká zatiaľ bližšie neurčená pauza.

slovakia

left justify in out

Kráľovná rýchlostných disciplín sa pritom chystala vrátiť na súťažné svahy po februárovej zlomenine nohy, predtým dlhé mesiace laborovala s kolenom. "Nanešťastie, včera som mala ťažký pád počas tréningu v Copper Mountain a utrpela niekoľkonásobnú fraktúru ramennej kosti na pravej ruke. Mám za sebou úspešnú operáciu vo Vaile, kde sa o mňa vzorne starajú," uviedla Vonnová na svojom facebookovom profile, kde zavesila aj röntgenové snímky zlomeniny.

 

 

Tridsaťdvaročnú zjazdárku tak čaká ďalšia dlhá rekonvalescencia. "Hoci cítim frustráciu z ďalšieho zranenia, môžem konštatovať, že aspoň moje kolená sú v poriadku. Vrátim sa čo najskôr, ako to pôjde," sľúbila.

 

Vonnová má v zbierke zlato zo ZOH 2010 vo Vancouveri zo zjazdu, šesť medailí z MS vrátane dvoch zlatých i štyri veľké krištáľové glóbusy pre víťazku SP. V prestížnom seriáli vyhrala 76 pretekov a od absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka ju delí desať triumfov. Dokopy získala rekordných 20 glóbusov. V minulej sezóne vyhrala hodnotenie zjazdu, hoci pre problémy s kolenom musela ukončiť sezónu predčasne na konci februára.

 

Američanka chcela na ďalšie víťazstvo zaútočiť 2. decembra v obľúbenom stredisku Lake Louise, kde sa začne sezóna špecialistkám na rýchlostné disciplíny. Zatiaľ nie je známe, kedy sa bude môcť Vonnová vrátiť na biele svahy a ani či sa stihne zotaviť do majstrovstiev sveta v St. Moritzi (6.–19. februára 2017).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies