Vonnová si aj poplakala, Mazeová ju chápe

NETKY.SK • 10 Február 2015, 11:11 • 2 min
Vonnová si aj poplakala, Mazeová ju chápe

BEAVER CREEK - Keď prešla Lindsey Vonnová cieľovým priestorom nevydareného superkombinačného slalomu, mávala fanúšikom a fingovala úsmev.

slovakia

left justify in out

Neskôr sa v ústraní rozplakala. Americká zjazdárska kráľovná prišla na svetový šampionát do Vailu s ambíciou opäť pozlátiť svoju už aj tak veľmi úspešnú kariéru. Víťazka rekordných 64 pretekov vo Svetovom pohári a držiteľka štyroch veľkých glóbusov za celkový sezónny triumf vo SP sa však musí uspokojiť s bronzom zo super G, lebo v obľúbenom zjazde bola piata a superkombinačnú súťaž po "špicare" v slalomovej časti nedokončila.

 

"Bolo na mňa veľa očakávaní, snažila som sa ich naplniť, ale nešlo to. Nevyrovnala som sa dobre s náročnosťou kopca v Beaver Creeku. V zjazdárskej časti superkombinácie mi chýbal rytmus, na ľadovej trati trpeli aj moje kolená. Viem, že som sklamala nielen seba, ale aj rodinu a fanúšikov," priznala sebakriticky Vonnová. 

 

Sympatická Američanka si v ostatných dvoch rokoch veľa vytrpela po dvoch operáciách kolena a návrat na svahy Svetového pohára jej v tejto sezóne vyšiel famózne. Od 6. decembra nazbierala päť triumfov v pretekoch SP a prekonala historický rekord Rakúšanky Annemarie Moserovej-Pröllovej v počte víťazných pretekoch (64 - 62). Čerešnička v podobe úspechov na domácom snehu v Colorade však neprišla. Pred sebou má ešte vystúpenie v obrovskom slalome, ale podľa vlastných slov medaila v ňom by sa pri jej súčasných možnostiach v tejto disciplíne rovnala zázraku. 

 

"Pôjdem a vyskúšam to. Na kombinačné preteky sa pokúsim rýchlo zabudnúť," dodala Vonnová. Jej veľká súperka Tina Mazeová, ktorá je s dvoma zlatými a jednou striebornou medailou zatiaľ najúspešnejšou účastníčkou MS 2015, na adresu Vonnovej zúčastnene podotkla: "Presne viem, ako sa teraz Lindsey cíti. Veci sa nevyvíjajú podľa toho, ako by sama chcela. Ja ten pocit veľmi dobre poznám. Deje sa to každému, je to normálne. Keď sa však cez to prenesiete, budete zasa silnejšia. Musíte však dôverovať sama sebe." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona