Vonnová s triumfom v super-G, stíha legendárnu Moserovú-Pröllovú

NETKY.SK • 3 December 2012, 08:17 • 2 min
Vonnová s triumfom v super-G, stíha legendárnu Moserovú-Pröllovú

Vonnová s triumfom v super-G, stíha legendárnu Moserovú-Pröllovú

slovakia

left justify in out

imgAmerická lyžiarka Lindsey Vonnová zavŕšila v Lake Louise víťazný hetrik, keď po triumfoch v piatkovom a sobotňajšom zjazde dominovala aj v nedeľňajšom superobrovskom slalome alpského Svetového pohára v kanadskom zimnom stredisku.

Držiteľka veľkého glóbusu z uplynulej sezóny dokázala aj v náročných poveternostných podmienkach (sneženie, znížená viditeľnosť) predviesť svoju typickú dravú jazdu, vyhla sa výrazným chybám a ako jediná z pretekárok stlačila svoj čas pod 83 sekúnd (1:22,82). Dvadsaťosemročná zjazdárska superstar odsunula na druhú priečku krajanku Juliu Mancusovú (+0,43), tretie miesto obsadila rakúska reprezentantka Anna Fenningerová (+0,45).

"Nedá sa hovoriť o ľahkom víťazstve, v super-G je to pre mňa vždy náročný boj. Nebola to z mojej strany perfektná jazda, našťastie sa mi rovnako ako v sobotu podarilo preniesť rýchlosť z najstrmšej časti svahu až do cieľa, čo mi v konečnom dôsledku prinieslo triumf," komentovala svoj výkon Vonnová, ktorá v Lake Louise dosiahla už svoje štrnáste víťazstvo.

Američanka celkovo zaznamenala už svoj 56. triumf v SP, čím sa v historickej tabuľke osamostatnila na druhom mieste, keď za sebou nechala legendárnu špecialistku na točivé disciplíny Švajčiarku Vreni Schneiderovú. Na čele rebríčka je so 62 víťazstvami v prestížnom seriáli Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová. Celkovým rekordérom je Švéd Ingemar Stenmark s 86 triumfami. "Annemarie drží rekord už 30 rokov. Nikdy som nepomyslela, že by som sa jej mohla priblížiť," vyznala sa rodáčka zo St. Paul.

Vonnová je nekorunovanou kráľovnou Lake Louise. V tradičnom kanadskom stredisku totálne ovládla posledných sedem disciplín, vlani tu rovnako dosiahla víťazný treble. Pre Vonnovú to bolo zároveň jubilejné sté pódiové umiestnenie v kolotoči SP.

Líderkou tejto sezóny SP zostala štvrtá Slovinka Tina Mazeová, ktorá má na konte 397 bodov. Priebežné druhé miesto v celkovej klasifikácii patrí Nemke Marii Höflovej-Rieschovej s 319 bodmi, tretia je Vonnová (310).

Super-G žien SP v Lake Louise: 1. Lindsey Vonnová (USA) 1:22,82 min, 2. Julia Mancusová (USA) +0,43, 3. Anna Fenningerová (Rak.) +0,45, 4. Tina Mazeová (Slovin.) +0,62, 5. Maria Höflová-Rieschová (Nem.) +1,16, 6. Lara Gutová +1,25, 7. Dominique Gisinová (obe Švajč.) +1,47, 8. Leanne Smithová (USA) +1,59, 9. Stefanie Moserová (Rak.) +1,65, 10. Fabienne Suterová (Švajč.) +1,66.

Celkové poradie v SP (7): 1. Mazeová 397 bodov, 2. Höflová-Rieschová 319, 3. Vonnová 310, 4. Kathrin Zettelová (Rak.) 260, 5. Stacey Cooková (USA) 162, 6. Gisinová a Mancusová po 157, ..., 24. Veronika Velez ZUZULOVÁ (SR) 69

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies