Vonnová po sezóne končí, chce však dosiahnúť ešte rekord

NETKY.SK • 12 Október 2018, 15:45 • 2 min
Vonnová po sezóne končí, chce však dosiahnúť ešte rekord

WASHINGTO - Americká zjazdová lyžiarka Lindsey Vonnová plánuje po nadchádzajúcej sezóne ukončiť súťažnú kariéru. Podľa jej dávnejších vyjadrení chcela zavesiť lyže na klinec až po prekonaní rekordu Švéda Ingemara Stenmarka, ktorý zvíťazil v 86 pretekoch Svetového pohára. Momentálne má na svojom konte Vonnová 82 triumfov.

slovakia

left justify in out

"Ak ten rekord prekonám, bude to pre mňa splnený sen," povedala Vonnová pre americkú stanicu NBC a dodala: "V opačnom prípade budem rovnako spokojná, pretože mám za sebou neuveriteľnú kariéru." Tridsaťtriročná Vonnová získala na ZOH 2010 v kanadskom Vancouveri zlatú medailu v zjazde a bronzovú v super G. O osem rokov neskôr pridala na ZOH v Pjongčangu ďalší bronz v zjazde. V Svetovom pohári sa tešila zo štyroch veľkých glóbusov.

"Fyzicky som sa dostala k bodu, kedy to už nedáva zmysel," skonštatovala Vonnová s dôvetkom: "Musím myslieť aj na svoju budúcnosť, chcem byť aktívna vo vyššom veku, čo znamená nesústrediť sa iba na športové ciele." V nadchádzajúcej sezóne sa plánuje postaviť na štart každého zjazdu a super G. Sezónu odštartuje koncom novembra v kanadskom Lake Louise. Informácie priniesol portál BBC.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona