Vonnová mala utiecť do Pakistanu, vraj nechcela deti s Woodsom

NETKY.SK • 19 December 2013, 14:37 • 2 min
Vonnová mala utiecť do Pakistanu, vraj nechcela deti s Woodsom

VAL D'ISERE - Lindsey Vonnová: "Ak bol pád v Schladmingu dnom mojej kariéry, tak olympiáda v Rusku by mala byť jej vrcholom"

slovakia

left justify in out

Nie je veľa športovkýň v alpskom lyžiarskom kolotoči, ktorých meno by predstavovalo na globálnej úrovni pojem. Tým ozaj svetoznámym menom je Lindsey Vonnová. Nevšedný talent spojený s odvahou pobiť sa o víťazstvá na strmých ľadových svahoch, ale aj pekná tvár a temperament sú atribúty úspechu 29-ročnej rodáčky zo St. Paul v Minnesote. Keď k tomu prirátame partnerský vzťah s golfovou ikonou Tigerom Woodsom, vyjde nám z toho marketingová značka vysokej kvality a trvácnosti. Aj tí najlepší športovci však zažívajú temnejšie obdobia svojej kariéry. Februárový pád na svetovom šampionáte v Schladmingu a následná operácia kolena spojená s polročným obdobím rehabilitácie boli pre Lindsey Vonnovú pred olympijskou sezónou skúškou ohňom. Ako v nej obstála štvornásobná držiteľka veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári, ukážu až februárové zimné olympijské hry.

"Uspieť v Soči je cieľ, ktorému podriadim všetko. Ak bol pád v Schladmingu obrazne dnom mojej kariéry, tak olympiáda v Rusku by mala byť vrcholom. Nechystám sa už dlho súťažiť na vysokej úrovni. Možno sa rozlúčim už po majstrovstvách sveta v roku 2015," vravela Vonnová v rozhovore pre magazín Red Bulletin. Vonnová by mala v Soči obhajovať zlato v zjazde z Vancouveru 2010. "Ak sa mi podarí zopakovať zlatú jazdu po takom ťažkom zranení a období, bude to niečo fantastické," podotkla momentálne jedna z najznámejších svetových športovkýň. 

Treba prekonávať rekordy, lebo to si ľudia pamätajú. 
Vonnová načrtla, že do konca kariéry by si ešte chcela prisvojiť niekoľko historických štatistických rekordov. Najviac túži po prekonaní Rakúšanky Annemarie Moserovej-Prölllovej a jej 62 víťazstiev v pretekoch Svetového pohára. Momentálne ich má na konte 59. "Občas nad tým premýšľam a zvažujem, či budem v budúcnosti ešte jazdiť všetky disciplíny alebo len zjazdy a super G, kde mám najväčšiu šancu pridávať víťazstvá. Rekordy sú to jediné, čo po vás zostane, keď ukončíte kariéru. Práve pre toto si vás ľudia všimnú a zapamätajú. Ak nechcem, aby na mňa ľudia zabudli, musím ešte pridať nejaké rekordné zápisy," zafilozofovala si Vonnová. 

Woods z nej robí lepšiu športovkyňu 
Keď sa po nevydarenom manželstve s Thomasom Vonnom dala dokopy s Tigerom Woodsom, bola si vedomá toho, že sa ako pár stanú centrom pozornosti nielen športového sveta, ale aj všadeprítomného bulváru. Woods je totiž rovnako dobre ako 14 titulmi na turnajoch Majors známy aj svojimi sexuálnymi avantúrami. Vonnová sa však zo vzťahu s golfovým supermanom pokúša dostať to najlepšie, čo sa dá - aj pre jej športovú kariéru. 

"Vážim si ho aj pre to, že ma učí väčšiemu profesionalizmu a robí zo mňa lepšiu športovkyňu. Keď sa pozerám na to, ako hrá golf, musím uznať, že jeho mentálna príprava a koncentrácia na dôležité odpaly je na vyššej úrovni ako u mňa počas pretekov. Keď vidím, ako si dokáže zachovať chladnú hlavu a rozvahu do poslednej chvíle, snažím sa to aplikovať aj do svojich súťaží. Lebo lyžovanie nie je len o jedenapolminútovej jazde dolu svahom. Je to súbor faktorov, ktoré predchádzajú samotným pretekom a majú na ne veľký vplyv. Práve v tomto stále vidím svoje rezervy a Tiger mi pomáha, ako sa len dá," vysvetlila Vonnová. 

Dlhoročná svetová zjazdárska jednotka spomenula v rozhovore pre Red Bulletin aj príhodu s bulvárom, ktorá ju v poslednom čase dobre pobavila. Byť celebritou je podľa nej absurdnejšie, ako by si kedysi bývala vedela predstaviť. 

"Istý časopis napísal, že som sa presťahovala do Pakistanu, lebo nechcem mať s Tigerom deti. Ako im také niečo vôbec mohlo napadnúť? Keď sme si to s Tigerom počas raňajok čítali, od smiechu nám takmer zabehlo. ´Miláčik, zbohom. Opúšťam ťa. Pakistan čaká,´" povedala som vtedy Tigerovi. A on mi na to: "Veľa šťastia a pozdrav odo mňa pakistanskú zjazdársku reprezentáciu." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies