Vonnová chce súťažiť s mužmi! Lyžiarska federácia jej požiadavku už raz zamietla

NETKY.SK • 28 September 2017, 09:17 • 2 min
Vonnová chce súťažiť s mužmi! Lyžiarska federácia jej požiadavku už raz zamietla

ŽENEVA - Požiadavku americkej zjazdárky Lindsey Vonnovej súťažiť vo Svetovom pohári spolu s mužmi budúci týždeň opäť preštuduje Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS). USA prednesú formálny návrh na predsezónnom mítingu, ktorý usporiada FIS vo švajčiarskom Zürichu. Vynovený plán by mal zahrňovať aj preteky v Lake Louise v sezóne 2018/2019.

slovakia

left justify in out

Predchádzajúcu žiadosť Vonnovej FIS v roku 2012 zamietal vzhľadom na to, že prekáža súťažiam miešaných pohlaví. "Ďalšie podrobnosti sú stále neznáme, ale určite je to očakávaná téma, ktorá rozdeľuje funkcionárov FIS," uviedol v stredu riadiaci orgán svetového lyžovania. Americká lyžiarka, ktorá bude mať v októbri 33 rokov, má dlhodobú ambíciu porovnať sa mužmi ešte pred ukončením aktívnej kariéry.

Z jej rekordných 39 víťazstiev v zjazde vo Svetovom pohári získala 14 v Lake Louise, kde sa typicky mužské preteky zvykli konať koncom novembra, týždeň pred ženskými. "Všetci muži hovoria, nemyslíme si, že nás zdolá. Povedia to, a tak to bude skvelé pre náš šport," vyslovila sa v apríli pre AP Vonnová. "Takže, aká škoda?," položila si otázku.

Záležitosť najprv pôjde pred radu exekutívy alpského lyžovania, ktorá sa začína budúci utorok a môže byť vyriešená pred širším výborom v piatok. Jeden zo zriedkavých prípadov priamej konfrontácie medzi ženami a mužmi sa uskutočnil v rámci finále Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v marci 2014 v Lenzerheide vo Švajčiarsku.

 

Americká lyžiarka na nich pre zranenie neštartovala. Víťazný čas Rakúšana Matthiasa Mayera bol vtedy o 2,32 sekundy rýchlejší ako Lary Gutovej zo Švajčiarska, ktorá o dve hodiny neskôr vyhrala preteky v kategórii žien.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona