Vonnová čakala na domácom svahu viac: Asi som príliš chcela

NETKY.SK • 13 Február 2015, 09:39 • 2 min
Vonnová čakala na domácom svahu viac: Asi som príliš chcela

BEAVER CREEK - Na domácom svahu mala patriť k najväčším hviezdam 43. MS v alpských disciplínach, napokon sa však musela uspokojiť s jedinou medailou.

slovakia

left justify in out

Americká lyžiarka Lindsey Vonnová získala v Beaver Creeku v úvodnom super-G bronz, v ďalšom priebehu šampionátu však mali jej výkony klesajúcu tendenciu. Piate miesto v zjazde bolo pre rekordérku v počte triumfov vo Svetovom pohári sklamaním, v kombinácii doplatila na nevydarenú slalomársku časť.

 

"Asi som príliš chcela. Snažila som sa a dala som do toho všetko, jednoducho to však nefungovalo tak, ako som si predstavovala. Nemôžem však povedať, že šampionát bol pre mňa totálnym prepadákom. Bolo pre mňa veľkou cťou, že som mohla súťažiť pred domácim publikom, z MS odchádzam s výnimočnými pocitmi. Nezískala som toľko medailí, koľko odo mňa každý očakával, no nemám si čo vyčítať," povedala 30-ročná Američanka pre agentúru Reuters.

 

Vonnová sa rozlúčila s MS 14. miestom v obrovskom slalome. V druhom kole dosiahla vo Vaile piaty najrýchlejší čas a v cieli si vyslúžila potlesk od priateľa - amerického golfistu Tigera Woodsa. "Po prvom kole som bola až na konci prvej tridsiatky, no povedala som si, že to v žiadnom prípade nesmiem zabaliť. Zariskovala som a napokon sa mi podarilo splniť cieľ skončiť v prvej pätnástke. Zo šampionátu si odnášam veľa pozitív. Teším sa na podujatia SP v Maribore i ďalšie technické disciplíny, ktoré ma ešte čakajú v tejto sezóny. Musím ešte trochu potrénovať a verím, že to bude dobré."  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies