FOTO Vonkajší priestor Bratislavského hradu obnovili

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 15:00 • 2 min
FOTO Vonkajší priestor Bratislavského hradu obnovili

BRATISLAVA - Mesto Bratislava obnovilo vonkajší priestor areálu Bratislavského hradu. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.

slovakia

left justify in out

Bratislava tento projekt robila prostredníctvom mestskej organizácie Generálny investor Bratislavy. "Práce sme orientovali nielen na výsadbu novej zelene, ale aj na odstránenie havarijného stavu oporných múrikov, prekrytie kanalizačnej šachty novým poklopom, na opravu odpadkových košov a lavičiek či vybudovanie oplotenia,“ vymenoval riaditeľ mestskej organizácie Generálny investor Bratislavy Vladimír Gašperák s tým, že práce ukončili koncom júna.

 

V areáli hradu vysadili stromy, kry, trvalky, okrasné trávy, ako aj skalničkový koberec. Hradný areál spestril aj živý plot z javora poľného a zobu vtáčieho. Medzi vysadenými stromami je podľa Kohútikovej napríklad hrab obyčajný, magnólia soulangeova či hloh obyčajný. Z trvaliek vysadili napríklad srdcovky, funkie, papraď, bergénie a pakost. Vysadili aj ibištek sýrsky, tis obyčajný, vavrínovec lekársky a ďalšie.


Práce boli v súlade s rozhodnutím Krajského pamiatkového úradu. Náčelník mestskej polície Peter Krajíček zároveň vydal pokyn, aby príslušníci mestskej polície pravidelne, najmä vo večerných hodinách, verejné priestory areálu hradu kontrolovali. Týka sa to nielen udržiavania poriadku, ale napríklad aj kontroly zákazu pitia alkoholu na verejnosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies