Vondrka: Slovanisti sa trápia v koncovke, som z toho frustrovaný

NETKY.SK • 18 September 2013, 09:57 • 2 min
Vondrka: Slovanisti sa trápia v koncovke, som z toho frustrovaný

BRATISLAVA - Tohtosezónna domáca premiéra v 6. ročníku KHL nevyšla hokejistom Slovana Bratislava podľa ich predstáv. Zverenci trénera Rostislava Čadu ťahali v dueli s Torpedom Nižnij Novgorod (0:3) za kratší koniec povrazu, keď v ofenzíve boli neefektívni a vzadu sa dopustili hrubých chýb, ktoré súper nemilosrdne trestal. Výsledkom bola štvrtá prehra v sezóne a tretia "na nulu".

slovakia

left justify in out

Zápas v beznádejne vypredanej Slovnaft Aréne mal slávnostný nádych spojený s verejnou prezentáciou novej hymny i maskota Harvyho. Dianie na ľade však ovládli hostia, ktorí potvrdili, že to na Slovan vedia - Bratislavčanov zdolali aj v obidvoch minulosezónnych konfrontáciách. V závere si tak museli domáci hokejisti vytrpieť i piskot divákov. "Prehra nás mrzí. Fanúšikovia nám verili a my sme ich sklamali. Zápas sa zlomil v druhej tretine, v nej sme mali niekoľkominútový výpadok, čo súper využil na strelenie dvoch rýchlych gólov. Hralo by sa nám úplne inak, ak by bol po dvoch tretinách stav 0:1," komentoval stretnutie brankár Jaroslav Janus, ktorého úvod sezóny nezastihol v najlepšej forme.

"Belasí" majú po piatich vystúpeniach na konte len chudobné dva body. Sezónu odštartovali tromi prehrami na "tripe", potom prišiel skvelý obrat a víťazstvo po predĺžení na ľade Medveščaku Záhreb, ktoré malo byť tou potrebnou psychickou vzpruhou a dodať hráčom sebavedomie. Stal sa však pravý opak. "Myslel som, si, že od Záhrebu sa to otočí na našu stranu. I keď výsledok proti Torpedu tomu celkom nezodpovedá, bolo vidieť u nás zvýšenú aktivitu. Nehrali sme vyložene zle, mali sme tiež dostatok šancí, akurát sme ich nepremenili, kým oni áno," poznamenal obranca Martin Škoula, jedna z letných posíl Slovana.

Práve koncovka sa zatiaľ javí byť najväčšou slabinou Čadovho tímu. Proti Nižnému Novgorodu nepremenili domáci niekoľko vyložených šancí, Peter Ölvecký dokonca nevyužil trestné strieľanie. Šesť strelených gólov v piatich dueloch je chabá vizitka. "Už som z toho trochu frustrovaný," priznal útočník Michal Vondrka, ktorý sám proti Torpedu zahodil dve tutovky. "Asi sa nám na hokejky nalepila smola. V zápasoch vonku sme každého súpera prestrieľali, ale vždy nám tie strely smerovali do stredu bránky a gólmani ich ľahko zneškodnili. Je to naša nemohúcnosť. Na druhej strane, my inkasujeme samé 'haluze'."

Ukazuje sa, že mužstvu chýba rodený zakončovateľ, hráč typu Miroslava Šatana, ktorý by vedel v pravej chvíli skórovať. "Dostali sme sa do 'blbej' situácie. Nemôžeme sa však na nič vyhovárať, nik nám nepomôže, musíme sa z toho dostať sami. Keď nevieme dať pekné góly, musíme to tam nejako pretlačiť. Šesť gólov v piatich zápasoch - to je šialené. Aj pre divákov musí byť hrozné, keď domáci tím nedá ani gól," povzdychol si Vondrka.

Slovenský účastník KHL tak zatiaľ ničím nepripomína minulosezónneho ambiciózneho nováčika, ktorý vynikal dravosťou a nezlomnou vôľou. Aktivitou si síce dokáže pýtať fauly, čo však z toho, keď nedokáže premieňať presilovky. V doterajšom priebehu sezóny nevyužili slovanisti zatiaľ ani jednu početnú výhodu. "Musíme to hrať viac na modrú čiaru na strieľajúceho obrancu a mať čo najviac hráčov pred bránou, hrať to na teče a dorážky. Pekné góly na jeden dotyk do prázdnej bránky už v dnešnom hokeji nepadajú," ponúka presilovkový recept Škoula. 

Slovan začal domácu štvrozápasovú šnúru neslávne, pritom hrateľnejší súper ako Torpedo už na nej nebude. Vo štvrtok o 19.00 h privíta v Slovnaft Aréne Viťaz Podolsk a potom ho čakajú duely s AK Bars Kazaň a obhajcom trofeje Dinamom Moskva. "Verím, že sa to v nejaký moment otočí a bude to ľahšie. Proti Podolsku si musím dať najmä záležať na obrane, zrýchliť protiútok a čakať na súperove chyby," dodal český obranca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies