Vondrka náhradníkom v českej reprezentácii

NETKY.SK • 23 Január 2015, 12:39 • 2 min
Vondrka náhradníkom v českej reprezentácii

PRAHA - Útočník Slovana Bratislava Michal Vondrka figuruje medzi náhradníkmi v nominácii českej hokejovej reprezentácie na dva februárové zápasy doma proti Rusku. Miesto sa neušlo Tomášovi Netíkovi tiež z kádra slovenského zástupcu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

slovakia

left justify in out

Pod vedením trénera Vladimíra Růžičku nastúpia Česi vo štvrtok 5. februára v Karlových Varoch a o dva dni neskôr v Prahe. V porovnaní s turnajmi Euro Hockey Tour (EHT) v Rusku a Fínsku je v českom tíme omnoho viac skúsených hráčov. "Po decembrovej akcii v Soči sme uzatvorili testovanie nových hráčov, teraz sa pre nás začína príprava na MS. Zámerne nasadzujeme skúsenejších kandidátov, všetko už smeruje k šampionátu," povedal podľa hokej.cz tréner Růžička. 

 

Po dlhých deviatich rokoch sa do mužstva vráti veterán Martin Ručinský, v nominácii sú okrem hráčov z českej extraligy aj hokejisti z KHL, Švédska a Fínska. 

Nominácia českej hokejovej reprezentácie na februárové zápasy proti Rusku: 
Brankári: Alexandr Salák (Novosibirsk/KHL), Jakub Kovář (Jekaterinburg/KHL). 
Obrancovia: Ondřej Němec (CSKA Moskva/KHL), Jak Kolář (Vladivostok/KHL), Petr Zámorský (Espoo/Fín.), Petr Čáslava (Pardubice), Michal Kempný (Brno), Jakub Krejčík (Örebro/Švéd.), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Rostislav Klesla (Třinec), Martin Ševc (Skelleftea/Švéd.) 
Útočníci: Roman Červenka (Petrohrad/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Vladimír Sobotka (Omsk/KHL), Jiří Novotný (Jaroslavľ/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Jakub Klepiš, Martin Adamský (obaja Třinec), Radek Smoleňák (MODO/Švéd.), Petr Koukal (Jokerit Helsinki/KHL), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.), Martin Ručinský (Litvínov), Lukáš Radil (Pardubice), Ondřej Roman, Vladimír Svačina (obaja Vítkovice), Dominik Simon (Plzeň). 
 

Náhradníci: Pavel Francouz (Litvínov), Šimon Hrubec (Třinec), Miroslav Blaťák (Omsk/KHL), Jakub Jeřábek, Vojtěch Mozík (obaja Plzeň), Jakub Nakládal (TPS Turku/Fín.), Adam Polášek (Sparta Praha), Petr Holík (Zlín), Lukáš Kašpar (Chanty-Mansijsk/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Zohorna (Pardubice). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies