Volvo chce zvýšiť svoj podiel na trhu vo východnej Afrike

NETKY.SK • 21 Máj 2017, 15:36 • 2 min
Volvo chce zvýšiť svoj podiel na trhu vo východnej Afrike

NAIROBI - Švédsky výrobca nákladných áut a stavebných strojov Volvo chce zvýšiť svoj podiel na trhu vo východnej Afrike - v Keni Ugande a Tanzánii až na 18 % zo súčasných zhruba 2 %.

slovakia

left justify in out

Tempo hospodárskeho rastu tohto regiónu totiž výrazne prevyšuje priemer v subsaharskej Afrike. Švédska firma sa dohodla na partnerstve s predajcom áut NECST Motors z Kene. Vytvoria 20 nových servisov v celom regióne, sklady náhradných dielov a tiež montážnu linku pre nákladné vozidlá v prístavnom meste Mombasa. Oznámil to tento týždeň Claes Nilsson, prezident divízie nákladných áut Volvo Trucks.

 

Automobilka už predtým avizovala, že koncom tohto roka začne montovať autá v Indii z dovezených komponentov.

"Na všetkých trhoch (vo východnej Afrike) chceme mať vyše 10-% podiel," povedal Nilsson v kenskej metropole Nairobi.

 

Podľa Medzinárodného menového fondu (MMF) najväčšie ekonomiky vo východnej Afrike by mali tento rok zvýšiť svoj výkon o 5,3 %, zatiaľ čo priemerné tempo rastu subsaharských ekonomík sa odhaduje na 2,6 %. MMF konkrétne predpovedá Ugande rast ekonomiky o 5 % a Tanzánii o 6,8 %.

 

Volvo vyrába autá v 15 štátoch sveta. Vlani automobilka dokončila reorganizáciu, ktorej cieľom bolo znížiť výdavky ročne o 1,1 miliardu USD (983,99 miliardy eur) v porovnaní s výdavkami v roku 2012.

V Keni sa chce švédska firma sústrediť na stroje pre stavebníctvo a ťažobný priemysel. (1 EUR = 1,1179 USD)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona