Volodymyr Zelenskyj kritizuje šírenie údajného dátumu začiatku ruskej invázie

NETKY.SK • 12 Február 2022, 15:53 • 2 min
Volodymyr Zelenskyj kritizuje šírenie údajného dátumu začiatku ruskej invázie

KYJEV - Ukrajinský prezident v sobotu vyhlásil, že chce vidieť dôkaz o tom, že Rusko plánuje zaútočiť na jeho krajinu 16. februára.

slovakia

left justify in out

Zelenskyj počas stretnutia s médiami po kontrole špeciálnych taktických cvičení v Chersonskej oblasti vyzval na poskytnutie stopercentných informácií o možnom útoku zo strany Ruskej federácie počnúc 16. februárom, ak sú takéto údaje dostupné. Dodal, že všetky takéto informácie budú predmetom analýzy.

 

img

 

„V informačnom priestore je príliš veľa informácií o hlbokej, totálnej vojne zo strany Ruskej federácie. Hovorí sa dokonca o konkrétnych dátumoch. Chápeme všetky riziká, chápeme, že existujú. Nikoho sa nebojíme, žiadna panika, všetko je pod kontrolou,“ zdôraznil Zelenskyj.

 

Poznamenal, že množstvo informácií o možnej ruskej invázii len vyvoláva paniku a „panika v našej krajine je najlepším priateľom nášho nepriateľa“.

 

Prečítajte si tiež: Viaceré krajiny vyzvali svojich občanov, aby odišli z Ukrajiny

 

Zelenskyj je presvedčený, že Ukrajina by sa mala v prvom rade spoliehať na svoju armádu a svojich občanov a byť stále pripravená. Zdôraznil však, že jediný spôsob, ako vyriešiť konflikt, je výlučne diplomacia. „Denne komunikujeme s vedením rôznych štátov. Pretože veríme, že diplomatická cesta je jedinou cestou k deeskalácii a deokupácii,“ dodal.

 

img

 

Noviny Politico s odvolaním sa na nemenované zdroje informovali, že americký prezident Joe Biden počas piatkového rozhovoru so svojimi transatlantickými spojencami tvrdil, že Rusko môže zaútočiť na Ukrajinu 16. februára.

 

Možno vás zaujme: Slovenskí diplomati zostávajú na Ukrajine

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies