Volodymyr Yegorov nemusí prísť, termín pojednávania zrušili

NETKY.SK • 31 Január 2014, 13:06 • 2 min
Volodymyr Yegorov nemusí prísť, termín pojednávania zrušili

TRNAVA - Ukrajinec Volodymyr Yegorov nemusí na budúci týždeň cestovať do Trnavy.

slovakia

left justify in out

Okresný súd v Trnave zrušil termín hlavného pojednávania, ktorý bol učený na utorok 4. februára. Dôvodom je ospravedlnenie obhajcu z účasti na pojednávaní. Volodymyr Yegorov čelí obžalobe zo zorganizovania vraždy majiteľa erotického salónu Dallas pri Galante spred pätnástich rokov.

V novembri minulého roku sa nepojednávalo, pretože sa obžalovaný ospravedlnil s vysvetlením, že si vybavuje potrebné formality pre vstup na územie Slovenska. Ukrajinec bol zo Slovenska v septembri vyhostený, odovzdali ho ukrajinskej strane. Pre rozhodnutie o vyhostení sa na Slovensko prakticky nemôže vrátiť. Súhlas na konanie bez jeho prítomnosti súdu nedal. 

Verdikt o administratívnom vyhostení padol v júli 2010 po tom, ako bratislavský krajský súd potvrdil pre Volodymyra Yegorova štvorročný trest za legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. Je to jediný prípad, v ktorom bol u nás právoplatne odsúdený. Krajský súd v Bratislave rieši kauzu, v ktorej je obžalovaný z piatich vrážd. Ukrajinec bol na Slovensku väzobne stíhaný v rôznych prípadoch od júna 2002. Trnavský súd sa zaoberá vraždou spolumajiteľa erotického salónu Dallas pri Galante Miloša Žilineka z roku 1999, ktorú podľa obžaloby Ukrajinec zorganizoval. Počas predchádzajúcich pojednávaní obžalovaný akúkoľvek účasť na tomto čine popieral.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona