Volodin: Západní lídri majú na rukách krv za podporu Ukrajiny

NETKY.SK • 4 Apríl 2023, 11:46 • 2 min
Volodin: Západní lídri majú na rukách krv za podporu Ukrajiny

Moskva - Západní lídri majú krv na rukách za podporu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, čo viedlo k vytvoreniu "teroristického štátu", vyhlásil v utorok predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin.

slovakia

left justify in out

Volodin tiež uviedol, že zabitie prominentného vojnového blogera Vladlena Tatarského v Petrohrade bolo "teroristickým činom" spáchaným Ukrajinou. "Podporovanie kyjevských úradov zo strany Washingtonu a Bruselu viedlo k vytvoreniu teroristického štátu v centre Európy," napísal Volodin na platforme Telegram. "Krv mŕtvych a zranených spočíva na rukách (amerického prezidenta Joea) Bidena, (francúzskeho prezidenta Emmanuela) Macrona, (nemeckého kancelára Olafa) Scholza a ďalších lídrov, ktorí podporujú Zelenského režim," dodal Volodin.

img

Volodin pred týždňom navrhol zakázať činnosť Medzinárodného trestného súdu (ICC) v Rusku, pretože vydal zatykač na Putina za vojnové zločiny na Ukrajine. Akákoľvek podpora a pomoc tejto inštitúcii v Rusku by podľa neho mala byť trestateľná na základe zákona. Ruskí predstavitelia už upozornili, že akýkoľvek pokus zadržať Putina by predstavoval vyhlásenie vojny jadrovej veľmoci. Rusko rovnako ako USA alebo Čína nie je zmluvnou stranou dohody o zriadení ICC. Tatarskij, vlastným menom Maxim Fomin, prišiel o život v nedeľu pri výbuchu v jednej z petrohradských kaviarní. Výbušný systém bol nastražený vo vnútri jeho busty, ktorú mu odovzdala mladá žena. Zranenia utrpelo viac ako 30 ľudí. Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) trestné stíhanie vo veci vraždy preklasifikoval na teroristický čin.

img

Tatarskij bol jedným z najznámejších ruských "vojenských korešpondentov" - blogerov píšucich o vojne na Ukrajine, ale aj o súvisiacom dianí v samotnom Rusku. Jeho účet na Telegrame sledovalo viac ako 560.000 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies