Voľno nebude kvôli futbalu: Orbán dementoval, že by sa parlamentné prázdniny začali skôr

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 11:21 • 2 min
Voľno nebude kvôli futbalu: Orbán dementoval, že by sa parlamentné prázdniny začali skôr

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán si pôjde do francúzskeho Bordeaux pozrieť 14. júna úvodný zápas maďarskej reprezentácie na kontinentálnych majstrovstvách vo futbale EURO 2016.

slovakia

left justify in out

Pre dnešné vydanie denníka Népszabadság však uviedol, že nie táto skutočnosť je dôvodom, prečo sa letné parlamentné prázdniny začnú deň predtým, teda skôr než zvyčajne.

 

Fandiť maďarskému tímu pôjdu do Francúzska aj viacerí poslanci vládnucej strany Fidesz.

 

Práve Népszabadság si ako prvý všimol súvislosť medzi nezvyčajne skorým termínom začiatku letných prázdnin zákonodarného zboru a začiatkom majstrovstiev Európy.

 

Z Orbánových slov ale vyplýva, že vláda nemá na prerokovanie pripravené nijaké dôležité návrhy zákonov, kvôli ktorým by bolo potrebné nariadiť letnú schôdzu parlamentu.

 

Zástupca predsedu parlamentnej frakcie opozičnej Maďarskej socialistickej strany (MSZP) Bertalan Tóth denníku uviedol, že skorými prázdninami budú oklieštené práva opozície. Tá sa totiž nedokáže riadne pripraviť na množstvo komplikovaných návrhov zákonov, ktoré má parlament v dňoch pred prázdninami ešte rýchlo prerokovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies