Volkswagenu sa vo výrobe áut s logom VW tento rok celkovo darí

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 17:49 • 2 min
Volkswagenu sa vo výrobe áut s logom VW tento rok celkovo darí

WOLSBURG - Za prvých päť mesiacov tohto roka predal koncern Volkswagen na trhu Ďalekého východu medziročne o 17 % viac vozidiel s logom VW. DPA sa odvoláva na dnešnú správu vedenia najväčšieho výrobcu osobných vozidiel v Európe.

slovakia

left justify in out

Koncern predáva na ázijskom trhu už takmer polovicu svojej produkcie osobných áut. Jeho hlavným odbytiskom zostáva s veľkým náskokom aj naďalej Čína.
     

Za päť mesiacov tohto roka sa vyrobilo s emblémom VW 2,55 milióna vozidiel. Ich produkcia medziročne vzrástla o 4,4 %.
     

Minulý mesiac ich predaj v Spojených štátoch klesol o 11,5 %. A v Severnej Amerike sa výsledok zhoršil celkovo o 7,6 %. V Južnej Amerike sa značke darilo ešte menej. Vývoz na jej trhy klesol o 20,3 % a na brazílskom trhu, ktorý je v regióne pre VW najdôležitejší, dosiahol pokles 15,5 %.
     

V Európe sa od začiatku januára do konca mája predalo 712.700 áut s emblémom VW. Výsledok bol medziročne lepší o 3,5 %. Pozitívne sa vyvíjal odbyt v západnej Európe a v Nemecku. V strednej Európe došlo k 2-% poklesu a v Rusku sa zaznamenal prepad 9,7 %.
     

Obchodný riaditeľ Christian Klingler o výsledku za prvých päť mesiacov roka povedal, že je celkovo uspokojujúci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies