Volkswagen zvoláva v USA 5 600 elektrických áut

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 09:31 • 2 min
Volkswagen zvoláva v USA 5 600 elektrických áut

WASHINGTON - Skupina Volkswagen (VW) zvoláva v USA na opravu takmer 5 600 elektrických áut e-Golf. Dôvodom sú problémy s batériou, ktoré môžu spôsobiť zastavenie chodu motora. Zvolávanie sa týka všetkých elektromobilov predaných v krajine od ich uvedenia na trh v roku 2014, informovala skupina v pondelok.

slovakia

left justify in out

Podľa dokumentov predložených federálnemu úradu pre bezpečnosť cestnej dopravy majú predajcovia do áut nainštalovať aktualizovaný softvér. Prvý prípad zastavenia chodu motora svojho elektromobilu výrobca v USA evidoval začiatkom minulého roka. V júni 2015 na problém upozornil interný test. Rozhodnutie zvolať elektrické autá na opravu urýchlili sťažnosti, ktoré skupina prijala v posledných mesiacoch.


Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona