Volkswagen zvažuje prevzatie podielov v dodávateľských firmách

NETKY.SK • 26 August 2016, 13:18 • 2 min
Volkswagen zvažuje prevzatie podielov v dodávateľských firmách

HANOVER - Nemecký výrobca áut Volkswagen (VW) zvažuje prevzatie podielov v dodávateľských firmách. Uviedol to Bernd Osterloh, šéf vplyvnej zamestnaneckej rady pre agentúru DPA. VW musel pre spor s dodávateľmi ES Automobilguss a Car Trim prerušiť začiatkom tohto týždňa výrobu v niektorých závodoch v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Po tejto skúsenosti sa preto VW snaží nájsť spôsob, ako znížiť riziká, ktoré ohrozujú jeho produkciu a zisk. A jednou z možností by mohlo byť prevzatie menšinových podielov v dodávateľských firmách, skonštatoval Osterloh. Poukázal pritom na najväčšieho svetového výrobcu áut, japonský koncern Toyota, ktorý vlastní podiely v dodávateľských firmách.

 

Car Trim, ktorá vyrába poťahy na sedadlá a ES Automobilguss, ktorá VW dodáva časti prevodovky, zastavili minulý týždeň dodávky pre nemeckú automobilku, pretože im zrušila kontrakty. A žiadali od nej finančné kompenzácie.

 

VW musel obmedziť produkciu v závodoch v Emdene, Wolfsburgu, Zwickau, Kasseli, Salzgitteri a Braunschweigu. Celkovo 27.700 zamestnancov automobilky tak nemohlo pracovať podľa plánu. Po prelome v rokovaniach s dodávateľmi v utorok (23.8.) predpoludním, sa výroba v týchto závodoch začína postupne vracať do normálu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies